Lionel Messi hazatért Argentínába a családjával

Megérkezett Buenos Airesbe Lionel Messi és csatlakozott az argentin labdarúgó-válogatotthoz, amely első hazai mérkőzésére készül azóta, hogy decemberben Katarban megnyerte a világbajnokságot.

Magyar Nemzet
2023. 03. 20. 20:52
null
Argentina's captain and forward #10 Lionel Messi (R) holds the FIFA World Cup Trophy following the trophy ceremony after Argentina won the Qatar 2022 World Cup final football match between Argentina and France at Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on December 18, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A Buenos Aires-i Monumental Stadionban csütörtökön Panama legjobbjai ellen sorra kerülő barátságos találkozóra két óra alatt elkapkodták a szurkolók a rendelkezésre álló 63 ezer belépőt. A vb-győzelem megünneplését tervező argentin szövetség múlt csütörtökön közölte, hogy a meccsre 1,4 millió jegyigénylés érkezett, az online rendszer többször összeomlott. A felfokozott érdeklődést jelzi az is, hogy több mint 130 ezer médiaakkreditációs kérelem futott be, holott a sajtótribünön csak 344 újságíró fér el. 

A múlt hét közepén még nem lehetett tudni, hogy is ott lesz-e a találkozón, mert Lionel Scaloni szövetségi kapitány akkor még nem hirdetett végleges keretet. A 35 éves szupersztár egyelőre nem döntött arról, hogy a 2024-es Copa Americán vagy a 2026-os világbajnokságon a válogatott rendelkezésére áll-e, most azonban csatlakozott a kerethez. 

Messi hazaérkezését Claudio Tapia szövetségi elnök Twitter-bejegyzésben üdvözölte. – Te soha nem adtad fel! Ma pedig világbajnokként tértél haza az országodba. Légy üdvözölbe, Léo! – írta a Paris Saint-Germain játékosának, aki ötödik világbajnokságán jutott el a végső győzelemig. A hétszeres aranylabdás játékos feleségével és három gyermekével érkezett haza.

Borítókép: Messi újra felöltheti az argentin mezt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.