Ezeken a meccseken sem lehet ezek után döntetlen

A jövőben a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a World Aquatics (WA) által szervezett tornákon vízilabdában nem érhet véget döntetlennel egy mérkőzés.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 24. 12:57
VADOVICS Viktor; JANSIK Szilárd; NAGY Ádám; GOBBI Hilda;  HORÁKOVÁ, Milada
Budapest, 2023. március 21. A ferencvárosi Vadovics Viktor, Jansik Szilárd és Nagy Ádám (b-j) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 10. fordulójában játszott FTC Telekom - Spandau 05 Berlin mérkõzésen a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2023. március 21-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Vízilabda Szövetség pénteki beszámolója szerint ez azt is jelenti, hogy a pontrendszer is változik a világbajnokságon, olimpián és világkupán, beleértve a korosztályos viadalokat is. 

A rendes játékidőben elért győzelemért három pont jár, az egyből következő büntetőkkel kiharcolt siker két pontot ér, aki így alulmarad a párbajban, az egy pontot kap, míg a „normál” vesztes továbbra is pont nélkül marad.

 Az új szabályokat március elején már alkalmazták a világkupa belgrádi – nem magyar érdekeltségű – csoportjában.
Az esetleges hármas holtversenyekre alkalmazott előírás változatlan marad: a három csapat egymás elleni eredményei alapján megállapítják a minitorna első helyezettjét, a második és a harmadik között pedig már csak a két gárda meccsének eredménye számít. Az új szabályok szerint viszont már nem lehet döntetlen, így valamelyik fél mindenképpen jobban jön ki az összevetésből.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.