Hollywoodi sztárok is játszhatnak a Premier League-be igyekvő csapatban

Az angol FA-kupa rendre hoz meglepetéseket. Idén az ötödosztályú Wrexham jutott el a legjobb harminckettő közé. Az angol ligarendszerben szereplő walesi csapat tulajdonosai, az egyaránt hollywoodi sztár Ryan Reynolds és Rob McElhenney azonban nem elégszik meg egy kifutott eredménnyel, a Premier League-be vágynak.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 03. 12. 10:59
Ryan Reynolds Rob McElhenney
Wrexham angol labdarúgás Fotó: AFP/Oli Scarff
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei FA-kupa hőstörténetét két kiscsapat írja. A Grimsby Town negyedosztályú klubként készül a negyeddöntőre a Premier League-ben szereplő Brighton & Hove Albion ellen. Az ötödosztályú Wrexham eddig már nem jutott el, de a walesi csapat sem a papírformát érvényesítette, ahogy a legjobb harminckettőig jutott. A csapat tulajdonosai, az egyaránt hollywoodi sztár Ryan Reynolds és Rob McElhenney azonban nem állnának meg egy kifutott eredménynél: a Premier League az ambíciózus cél.

Az angol ligerendszerben szereplő walesi csapat a 2000-es évtizedben szerepelt a másodosztályba is, utána azonban mélyrepülés, majd csőd következett.

Az Origo cikke feleleveníti, hogy a főként a Deadpool című akciófilmből ismert Ryan Reynolds, és cimborája, a Felhőtlen Philadelphia írója, egyik szereplője és producere, Rob McElhenney érkezése előtt milyen mélységeket járt meg a Wrexham.

A hollywoodi sztárok érkezése óta sokkal nagyobb az érdeklődés a klub iránt. A csapatról Netflix-sorozat indult, a világ egyik legrégebbi stadionjában, az 1864 óta üzemelő Racecourse Ground lelátója pedig rendre megtelik az ötödosztályú (National League) bajnokikra.

A feljutás tavaly az éppen a Grimsby elleni sikertelen rájátszás után elmaradt, de ez nem szegte Reynoldsék kedvét, a cél ugyanis nem más, mint a Premier League-szereplés kiharcolása.

Ez persze hosszú távú projekt, és ha tényleg eljut ennek közelébe a Wrexham, ahhoz növekednie kell a profizmus szintjének.

Azt akkor már aligha engedhetik meg, hogy a két tulajdonos saját magát is benevezze a keretbe, ahogy ezt megtették a nyári, amerikai torna esetében.

Borítókép: Ryan Reynolds és Rob McElhenney, a Wrexham társtulajdonosai (Fotó: AFP/Oli Scarff)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.