Klopp nehezen találta a szavakat a Liverpool pofára esése után

A Liverpool egy hete 7-0-ra kiütötte a Manchester Unitedet a Premier League-ben, most meg leszerepelt a sereghajtó otthonában. A Bournemouth elleni vereségre a csapat edzője, Jürgen Klopp is nehezen találta a szavakat.

Magyar Nemzet
2023. 03. 11. 18:16
KLOPP, Jürgen
Liverpool, 2023. február 20. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetõedzõje sajtóértekezletet tart Liverpoolban 2023. február 20-én. A Liverpool február 21-én a Real Madrid ellen lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének elsõ mérkõzésén. MTI/AP-PA/Peter Byrne Fotó: Peter Byrne
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erre mondják, hogy pofára esés. A nehéz idényt futó Liverpool szurkolói múlt héten újra a mennyekben érezhették magukat, miután a csapatuk 7-0-ra kiütötte az ősi rivális Manchester Unitedet hazai pályán. A folytatás azonban rémálomszerűen alakult, ugyanis a hétgólos győzelem után az utolsó helyezett Bournemouth otthonában még tizenegyesből sem tudta bevenni a kaput Jürgen Klopp csapata.

A 69. percben Mohamed Szalah nagy erővel, magasan mellé lőtte a labdát tizenegyesből, így egy szerencsés szurkoló a lelátón talán meg is kaparintotta a győzelmi trófeát. Mivel az a labda nem a kapuba került, a Bournemouth Philip Billing 28. percben szerzett találatával 1-0-ra megnyerte a meccset. A bajnokság sereghajtója a legutóbbi két fordulóban az Arsenal és a Manchester City ellen kikapott, a Liverpool viszont elbukott ellene – idén emiatt sincs versenyben a bajnoki címért Klopp jelenleg ötödik helyezett csapata.

– A mérkőzés pont az ellenkezője volt annak, amit szerettünk volna – jelentette ki Klopp. – Kilencvenöt percig a Bournemouth akarata érvényesült, talán néhány másodperc vagy néhány perc volt a miénk. Talán ha Szalah belőtte volna a tizenegyest, az adott volna egy löketet nekünk. Onnantól kapkodtunk, nem alakítottunk ki elég helyzetet, a Bournemouth jobban küzdött, megmutatták, milyen minőséget képviselnek, ahogy megtartották a labdát. Nagyon-nagyon frusztráló a vereség. A hasonló kudarcok miatt kerültünk ilyen helyzetbe. Ez egy hatalmas pofon volt, most ezt fel kell dolgozunk, ezt meg is fogjuk tenni. A szezonban megtanultuk, hogy miként kezeljük ezeket. Muszáj lesz megfelelően regenerálódnunk, mert szerdán fontos mérkőzés vár ránk.

A Liverpool legközelebb a BL-nyolcaddöntő visszavágóján lép pályára a Real Madrid otthonában, miután az első meccset 5-2-re elvesztette.

Premier League, 27. forduló:
Szombat:
Bournemouth–Liverpool 1-0
Everton–Brentford 1-0
Leeds United–Brighton 2-2
Leicester City–Chelsea 1-3
Tottenham Hotspur–Nottingham Forest 3-1
Crystal Palace–Manchester City 18.30
Vasárnap:
Fulham–Arsenal 15.00
Manchester United–Southampton 15.00
West Ham United–Aston Villa 15.00
Newcastle United–Wolverhampton 17.30

Borítókép: Jürgen Klopp elkomorodott (Fotó: MTI/AP-PA/Peter Byrne)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.