Jogtalan előny? A Gyergyó repült hazafelé, a Fradi egész nap buszozott + videó

Három-háromra áll a jégkorong Erste-liga döntője az FTC és a Gyergyó között, péntek este következik a mindent eldöntő hetedik mérkőzés. Az állás azt sugallja, egyenlő erők küzdelmét jelenti a finálé. A Gyergyó mégis hatalmas előnyben van a sorsdöntő összecsapás előtt.

Novák Miklós, Mirkó István. Somogyi Csaba (Gyergyószentmiklós)
2023. 03. 31. 12:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gyergyó elnöke, Balázs Attila még a budapesti hatodik mérkőzés előtt megígérte a csapatnak, hogy ha győz, tehát összesítésben egyenlít, akkor hazafelé repülővel utazhat az együttes. Így történt. A Gyergyó szerda este 1-3-ről fordítva 4-3-ra nyert, s kiharcolta a hetedik, hazai mérkőzést. A csapat csütörtökön Budapestről repülővel utazott Marosvásárhelyre, s csak onnan buszozott hazáig, durván két és fél órásra rövidítve az amúgy tíz-tizenkét órás utat.

A fradisták bezzeg csütörtökön egész nap buszoztak. Az FTC szálláshelyén, az Anda panzióban péntek délben Tóth Adrián beszélt az érdeklődésünkre arról, hogyan készül a Fradi a péntek esti mérkőzésre.

A Gyergyó tehát nem csak a hazai pálya előnyét élvezi. A székelyföldi csapat játékosai nyugodtan pihenhettek, a fradistáknak nem csak az előző meccs, meccsek fáradalmait, hanem az utazás gyötrelmeit is ki kellene pihenniük. Most lesz igazán szükség a Fradi-szívre, amit Fodor Szabolcs mindig emleget.

A hazai drukkerek elszántak készülnek a mérkőzésre, ezen a napon nincs nagyobb kincs Gyergyószentmiklóson a meccsre szóló belépőnél.

A mindent eldöntő mérkőzés pénteken 17.15-kor kezdődik.

 

Borítókép: Tóth Adrián és mellette Tóth Gergely (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.