Két kulcsjátékosa nélkül indul csatába a magyar válogatott

Változott a Svájc elleni Eb-selejtező mérkőzésekre készülő magyar férfikézilabda-válogatott kerete. Chema Rodírguez szövetségi kapitány sérülés miatt nem számíthat Ancsin Gábor játékára, Máthé Dominik elővigyázatosságból hagyja ki a Svájc elleni idegenbeli mérkőzést, a vasárnapi hazai meccsen már bevethető lesz.

Magyar Nemzet
2023. 03. 07. 16:00
Máthé Dominik
Kairó, 2021. január 21. Máthé Dominik a férfi kézilabda-világbajnokság középdöntõje I. csoportjában játszott Magyarország-Brazília mérkõzésen Kairóban 2021. január 21-én. MTI/EPA/Pool Fotó: Háled el-Fiki
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A januári világbajnokság után a héten újra tétmérkőzéseket játszik a magyar férfikézilabda-válogatott. Chema Rodríguez csapatára két Eb-selejtező mérkőzés vár Svájc ellen, csütörtökön Schaffhausenben, vasárnap Tatabányán csapnak össze a felek. Azt már korábban közölte a Magyar Kézilabda-szövetség, hogy sérülés miatt három szegedi alapember, Mikler Roland, és Bodó Richárd sem állhat a csapat rendelkezésére, az MKSZ ma bejelentette, hogy újabb két fő esett ki a keretből.

Ancsin Gábor betegsége miatt nem tudott csatlakozni az együtteshez, míg a keretbe sérülése után visszatérő kihagyja az idegenbeli találkozót.

Dominik térdszalagsérülését követően egy jól sikerült operáción esett át, majd hosszú rehabilitációs időszak következett, amely jelenleg is tart. A sorozatterhelés még kockázatosabb lehet számára, így az edzések mellett a válogatott a héten is folytatja rehabilitációját, kihagyja a svájci utazást és az idegenbeli mérkőzést, annak érdekében, hogy a vasárnapi, tatabányai találkozón pályára léphessen – mondta Dr. Erdélyi Gábor csapatorvos a szövetség hivatalos oldalán.

A válogatott csütörtökön 19 órától Schaffhausenben (tv: Duna World), vasárnap 16 órakor Tatabányán (tv: M4 Sport) méri össze az erejét a svájci kézilabdacsapattal.

Borítókép: Máthé Dominik vasárnap játszhat újra tétmérkőzést a magyar válogatottban (Fotó: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.