Két védőt táncoltatott meg a magyar futballista Amerikában + videó

Sallói Dániel a fénykorában lévő Dzsudzsák Balázst idézte: két védőt táncoltatott meg a szélen, majd befelé húzva kapura lőtte a labdát. Lövését a kapus védte, de a kipattanóból vezetéshez jutott a magyar légiós csapata az Egyesült Államok bajnokságában (MLS). Hiába, mert végül kikaptak.

Magyar Nemzet
2023. 03. 26. 7:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét főszereplő volt Sallói Dániel a Sporting Kansas City csapatában. Múlt héten megszerezte az első gólját a február végén rajtolt amerikai idényben a magyar válogatott aktuális keretéből kimaradt szélső, most pedig gólpasszal felérő szép egyéni akciót hajtott végre a Seattle elleni meccsen.

Sallói az ötödik percben húzott el a bal szélen, hintába ültetett egy, aztán még egy védőt, befelé húzott a labdával, majd mielőtt a harmadik seattle-i is odaért volna, kapura lőtt. Gólt érdemelt volna Sallói akciója, s az is lett belőle végül: a kapusról kipattanó labdát a Kansas csatára, William Agada váltotta gólra.

Ezzel a találattal tehát már az ötödik percben vezetett a Sporting Kansas City, ám végül mégsem ünnepelhetett. A Seattle Sounders még az első félidőben egyenlített, a szünet után pedig háromszor is betalált. A vendégek mind a négy gólját az amerikai válogatott Jordan Morris szerezte, aki 23 éve az első mesternégyest szerezte az MLS-ben.

Mindössze a harmadik játékos, akinek sikerült ez a bravúr a liga történetében, legutóbb még 2000-ben, a németek aranylabdása, Lothar Matthäus csapattársaként Clint Mathis (MetroStars) volt képes rá, aki akkor öt gólig jutott.

A Sporting Kansas City számára a 4-1-es vereség katasztrofális idényrajtot jelent: öt forduló alatt két döntetlen és három vereség a csapat mérlege. Az előző idényben 22 gólig jutott Sallói ugyanakkor nincs rossz formában, az előző fordulóban gólt szerzett, most pedig újra magára vonta a figyelmet.

A másik, Amerikában szereplő magyar, csapata, a Philadelphia Union 2-1-re kapott ki az Orlando Citytől, ám ő nem volt a meccskeretben, hiszen magyar válogatottjával készül a Bulgária elleni hétfői Eb-selejtezőre.

Borítókép: Sallói Dániel a Sporting Kansas City mezében 2021 augusztusában (Fotó: AFP/Getty Images North America/Ronald Martinez)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.