Kondás Elemér nem tudta megtartani az ígéretét

Nagy múltú klubok csatája zajlik a kiesés elkerüléséért a labdarúgó NB I-ben. A Honvéd, az Újpest és a Mol Fehérvár szurkolói még találnak kapaszkodót, a Vasas szimpatizánsai viszont egyre reményvesztettebben figyelhetik az eseményeket. Kondás Elemér csapata tavasszal egyetlen bajnokit sem nyert még, a szakember napjai a Magyar Kupa-elődöntő ellenére meg lehetnek számlálva Angyalföldön.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 03. 20. 10:07
Kecskemét-Vasas NBI A kecskeméti alakulat fogadta a Vasas csapatát az nbi.-ben vasárnap délután. Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I-es idény előtt a hazai futballrajongók zöme a két feljutó közül a Vasas erős szereplését és a Kecskemét sima kiesését várta. Ehhez képest teljesen ellentétes forgatókönyv valósult meg: a lila-fehérek második helyen állnak a tabellán, az angyalföldiek viszont egyre kilátástalanabb harcot folytatnak a kiesés ellen. Kondás Elemér nem tudta tartani a kinevezésekor tett ígéretet, különösen támadásban súlytalan a Vasas.

Kondás Elemér
Vajon meddig marad Kondás Elemér a Vasas kispadján? (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A DVSC-vel kétszeres magyar bajnok szakember a hetedik forduló után ült le az akkor még nyeretlen Vasas kispadjára, Kuttor Attila helyére.

– Szeretném, ha a Vasas bátrabban futballozna és támadóbban lépne pályára minden mérkőzésen. Mindig törekedtem arra, hogy a csapataim sok helyzetet dolgozzanak ki és sok gólt szerezzenek – idézi fel elemzésében az Origo Kondás székfoglalóját.

Na, ebből semmit nem láttunk. Bár a Vasas keretében több korábbi válogatott támadó (Holender Filip, Feczesin Róbert, Balogh Norbert), valamint korábbi NB I-es gólkirály (Radó András) is található, az angyalföldi klub egyáltalán nem törekszik a támadófocira.

Árulkodó, hogy a Vasas tizenkilenc gólt lőtt az NB I-ben, hattal kevesebbet, mint a második legrosszabb mérleggel rendelkező Mezőkövesd.

A Vasas már az NB II-be is elcsábított korábbi válogatott labdarúgókat, és elszánta magát arra a becsülendő lépésre, hogy a feljutás után sem tömte tele a keretet légiósokkal, színmagyar csapattal igyekezett jól teljesíteni.

A tabella azonban siralmas képet mutat: a Paks elleni 3-2-es vereség után a tavasszal a bajnokságban még nyeretlen Vasas hátránya már nyolc pont a bennmaradást jelentő tizedik helyen álló Újpest mögött.

Kondás a neves játékosain próbált példát statuálni, Radót, Feczesint és Márkvárt Dávidot is száműzte a keretből, amelynek összetételéről nincs jó véleménnyel a korábbi kiváló angyalföldi labdarúgó, Kiss László.

– A Vasas nem építkezik, hanem csak esztelenül vásárolja a játékosokat, majd aki nem válik be, azt eladja. Így nem lehet csapatot építeni, és ezt látjuk a Vasason. A vezetés semmi mást nem akart, mint mindenáron feljutni, majd mindenáron bennmaradni. Ha ránézek a Vasas támadóira, az sem derül ki, hogy tudnak-e egyáltalán focizni – kesergett az Origónak Kiss, aki reménytelennek látja szeretett csapata helyzetét.

Az Origo teljes cikke ITT olvasható.

Borítókép: A Kecskemét szárnyal, a Vasas az NB II felé tart az újoncok közül (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.