időjárás 22°C Magdolna 2023. május 29.
logo

A Fradi-verés után beszólt a csípős nyelvű Ricardo Moniz

Magyar Nemzet
2023.03.20. 08:31 2023.03.20. 08:49
A Fradi-verés után beszólt a csípős nyelvű Ricardo Moniz

Ricardo Moniz, mint általában, a Ferencváros legyőzése után is csípős nyelvvel nyilatkozott. A ZTE edzője szerint az a különbség a két csapat között, hogy náluk nevelik, az FTC-nél pedig megveszik a jó játékosokat. Sztanyiszlav Csercseszov kissé apatikusan értékelt. A 24. forduló után az élen nyolc pontra csökkent a Fradi előnye, ami pesze még mindig tetemes. A zöld-fehéreknek mindenesetre jól jön, hogy most két hét szünet következik a labdarúgó NB I-ben.

– Most megérdemelt győzelmet arattunk – kezdte a nyilatkozatát Ricardo Moniz a Fradi ellen 1-0-ra megnyert mérkőzés után arra utalva, hogy a januári szezonnyitón a még a második fordulóból elhalasztott mérkőzésen a ZTE a hajrában, a 90. percben kapott góllal – Adama Traoré volt a gólszerző – kapott ki, amit a holland mester akkor nagyon fájlalt és igazságtalannak tartott, kemény szavakkal bírálta a játékvezetőt. Majd Moniz a nehézségekről beszélt:

– Sajnos sokan küzdöttek vírussal, sérülésekkel, volt három eltiltottunk. Összességében tíz valóban fitt játékosunk volt, mert Grezda sem volt csúcsformában. Sikeres volt a filozófiánk, magasan letámadtunk, nagyon keményen edzettünk ezért. 

Majd először utalt a két csapat közötti különbségre a következőképpen:

Nincs nagy büdzsénk, rengeteg pénzünk, nekünk a munkát kell beletennünk.

Moniz ezután ismét szakmázott, mondván, megvan a munka gyümölcse, már bírják akár kilencvenöt percen át a letámadást.

– Az első félidőben nem engedtük kibontakozni a Ferencvárost, az ellenfelünk nem tudott támadásokat építeni, Ikobának pedig volt egy lehetősége, amit nem tudott kihasználni. A kreativitás nem mindig csillant meg, de Meschak góljában ott volt. Keményen dolgoztunk azon, hogy öt másodpercen belül visszaszerezzük az elveszített labdákat és nyolc másodpercen belül már kontrát tudjunk indítani.

 

Moniz ezután ismét az ellenféllel foglalkozott, amit a Népligetben nem szeretnek…

A kreativitás a Fradi nagy erőssége klasszis játékosaikkal, akiket pénzért megvesznek. Nekünk erre nincs lehetőségünk, nekünk sok munkával fel kell hozni erre a szintre a labdarúgókat. Minden magyar büszke lehet arra, amit a ZTE képvisel: mi kineveljük ezeket a játékosokat. A kreativitáson még dolgoznunk kell, ha az megvan, akkor több góllal is nyerhettünk volna. A Ferencváros szerintem ideges volt a helyzet miatt, ezt nem tudtam mire vélni.

Ne feledjük, 2012–13 között Ricardo Moniz a Fradi edzője volt. Impresszív személyiségével felrázta a zöld-fehéreket, eleinte jöttek is az eredmények, ám a holland edző végül dicstelenül távozott, ami nyilván a mai napig fáj neki.

Csercseszov: Elpártolt tőlünk a szerencse

– Tudtuk jól, hogy Zalaegerszegen sosem játszunk könnyű meccseket, ezúttal is nehéz mérkőzésre számítottunk. Azzal is tisztában voltunk, hogy az ellenfél szeret nyomást gyakorolni, általában hosszú labdákkal operál, valamint erős a párharcokban. Szerencsétlen volt, hogy az első félidő végén magunkra húztuk az ellenfelet és engedtünk egy gólt a ZTE-nek, a második félidőben már nem is sikerült fordítanunk az eredményen. Az elmúlt hetekben a szerencse sincs mindig velünk – Sztanyiszlav Csercseszov igyekezett megőrizni a higgadtságát. Pedig a sajtótájékoztatón megpróbálták kihozni a béketűréséből, amikor arról faggatták, a játékosai miért veszekedtek egymással.

– Rosszul látta, csak kommunikáltak egymással, az lenne a baj, ha nem tennék – felelte a kérdésre.

Egyértelműen megtorpant a Ferencváros. Nagy baj azért nincs, továbbra is nagy előnnyel, nyolc ponttal vezeti a bajnokságot. Mindenesetre a zöld-fehéreknél aligha bánják, hogy két hét szünet következik a bajnokságban.

Borítókép: Ricardo Moniz megnyalta a nyelvét a győzelem után (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.