Szoboszlai a felcsúti VIP-páholyból nézte a Puskás Akadémia sikerét

A Puskás Akadémia hazai pályán 5-1-re nyert az Újpest ellen a labdarúgó NB I 24. fordulójában, ezzel meg-, illetve visszaelőzte a Debrecent és a Paksot, és ismét a harmadik. A találkozót a helyszínen tekintette meg Szoboszlai Dominik.

Magyar Nemzet
2023. 03. 19. 17:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 10. percben egy szépen végigjátszott támadás végén Colley jobbról rúgta keresztbe a labdát, amit Corbunak már csak az üres kapuba kellett passzolni. A Puskás Akadémia ezzel a találattal szerzett vezetést az Újpest ellen. A vendégek a második félidő elején kétszer is egyenlíthettek volna, de elpuskázták a helyzeteiket, Colley gólja a 62. percben eldöntötte a mérkőzést. A gambiai csatár a 70. percben megszerezte második NB I-es találatát is. Slagveer találatával a 74. percben már 4-0-ra vezetett Puskás Akadémia. A 83. percben Varga bombagóljával szépített az Újpest, ám a népes vendégtábort ez nem hatotta meg. A lila-fehér drukkerek az utolsó félórában az ismert rigmussal folyamatosan kinyilvánították a nemtetszésüket. Az 5-1-es végeredményt Zahedi a 89. percben állította be.

 

Ennél örömtelibb, hogy hosszú sérülésből felépülve legalább csereként ismét lehetőséghez jutott Szolnoki Roland a hazaiaknál.

A találkozót a helyszínen tekintette meg

A meccs búfelejtőnek megfelelt, miként arról az M4 Sport Instagram-posztja is árulkodik.

Szoboszlai – és persze valamint – csapata szombaton 1-0-ra kikapott a Bochum vendégeként, s mivel az Union Berlint vasárnap – a felcsúti meccsel egy időben – 2-0-ra legyőzte az Eintracht Frankfurtot, lecsúszott a dobogóról. A bochumi meccs hajrájában Szoboszlai három védőt is kicselezett az ellenfél 16-osán belül, de amikor lőni akart, a csapattársa, André Silva elrúgta előle a labdát. Legalább ment volna be a lövés, úgy különösen bosszantó, hogy a kapufán csattant.

 

Az 5-1-es győzelemmel a Pukás Akadémia megelőzte a Debrecent, valamint az átmenetileg eléfurakodott Paksot, s feljött a harmadik helyre. A 24. forduló a ZTE–Ferencváros mérkőzéssel zárul.

NB I, 24. forduló

Szombat
Mezőkövesd–Kisvárda 1-1 (1-1), Mezőkövesd, 1582 néző, jv.: Csonka. Gólszerző: Lukic (45.), illetve Mesanovic (8.). Kiállítva: Leoni (Kisvárda, 64.)
Debrecen–Kecskemét 1-2 (0-0), Nagyerdei Stadion, 3254 néző, jv.: Rúsz. Gólszerző: Loncsar (61.), illetve Deslandes (öngól, 66.), Horváth K. (80.)
Mol Fehérvár–Bp. Honvéd 2-0 (1-0), Mol Aréna Sóstó, 3683 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Katona (34.), Kodró (11-esből 89.)

Vasárnap

Vasas–Paks 2-3 (0-1), Illovszky Rudolf Stadion, v.: Bognár. Gólszerzők: Holender (80.), Berecz (90.), illetve Hahn (24.), Böde (55., 73.)
Puskás Akadémia–Újpest 5-1 (1-0), Pancho Aréna, 1500 néző, v.: Vad II. Gólszerző: Corbu (10.), Colley (62., 74.), Slagveer (74.), Zahedi (89.), illetve Varga (83.)

Zalaegerszeg–Ferencváros 20.15 (M4 Sport)

Borítókép: Szoboszlai Dominik a Pancho Arénában (Forrás: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.