Az újoncot nem lehet megállítani, most parádés lövéssel győzött

A labdarúgó NB I második szombati mérkőzésén a Debrecen azért hajtott, hogy a harmadik helyen állva közelebb kerüljön a második Kecskeméthez. Erre a második félidőben meg is lett az esélye, mert vezetést szerzett, ám a KTE nem adta fel, egy öngóllal és egy parádés lövéssel megfordította az eredményt: 2-1-re nyert az újonc, és nyolc pontra nőtt az előnye.

2023. 03. 18. 17:38
null
Debrecen 20230318 Labdarúgás NBI DVSC-Kecskemét Fotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajnokság kezdete előtt ezt aligha hitte bárki is: a Debrecen és a Kecskemét találkozóján a 24. fordulóban a tabella harmadik helyezettje fogadta a másodikat. A tét figyelemre méltó volt, hiszen az újonc KTE előnye öt pont volt a kezdés előtt, azaz egy esetleges győzelem nagyon elléphetett, a Debrecen viszont a saját sikerével felzárkózhatott. A DVSC egyébként a 2011 márciusa óta lejátszott tíz bajnokijukon nem kapott ki a Kecskeméttől: hatszor nyert, négyszer ikszelt. Ebben a kiírásban mindkétszer úgy végeztek döntetlenre, hogy az éppen aktuális hazai csapat vezetett. 

 

A Debrecen jó formában érkezett a találkozóra, hiszen a legutóbbi öt fordulóban tíz pontot szerzett három győzelemmel és egy-egy döntetlennel, illetve vereséggel, ám az első félidőben inkább a Kecskemét irányította a mérkőzést. A kapusok vérnyomását nem fenyegette veszély, nagy helyzet egyik oldalon sem alakult ki. A másodikban viszont lezajlott egy gyors gólváltás. A 61. percben nem tudtak felszabadítani a vendégek, Ferenczi balról középre adott, Vágó ügyetlenül nyúlt a labdához, Belényesi sem érte el, így Loncsar 5 méterről a hálóba lőtt – 1-0. 

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Öt perccel később érkezett a válasz: remek kecskeméti akció végén Májer az ötösről nagyon rosszul találta el a labdát, de így lett jó, mert Deslandes-t találta el, róla pedig a labda a jobb alsó sarokba pattant – 1-1. És a KTE nem elégedett meg az egy ponttal. A 80. percben Horváth Krisztofer a bal oldalon szerzett labdát letámadással, befelé vezette, majd 17 méterről parádésan tekerte a kapu bal oldalába – 1-2. Gyönyörű gól volt! 

A második helyen álló Kecskemét a leghosszabb ideje veretlen együttes az NB I-ben, Szabó István együttese legutóbb november 5-én Mezőkövesden maradt alul (1-2), azóta 3 győzelem és 6 döntetlen a mérlege, ráadásul a lila-fehérek kaptak ki a mezőnyben a legkevesebbszer (2), a másik kudarcukat Fehérváron szenvedték el, szintén 2-1-re. Ezzel a debreceni sikerrel már nyolc pont az előnye a második helyen a tabellán.

NB I, 24. forduló
Szombat

Mezőkövesd–Kisvárda 1-1 (1-1), Mezőkövesd, 1582 néző, jv.: Csonka. Gólszerző: Lukic (45.), illetve Mesanovic (8.)

Debrecen–Kecskemét 1-2 (0-0), Nagyerdei Stadion, 3254 néző, jv.: Rúsz. Gólszerző: Loncsar (61.), illetve Deslandes (öngól, 66.), Horváth K. (80.)

Mol Fehérvár–Bp. Honvéd 19.45 (M4 Sport)

Vasárnap

Vasas–Paks 13.30 (M4 Sport)

Puskás Akadémia–Újpest 15.30 (M4 Sport)

Zalaegerszeg–Ferencváros 20.15 (M4 Sport)

Borítókép: A kecskeméti játékosok megérdemelten fordították meg az eredményt (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.