Szoboszlai Dominikék vesszőfutása a Bundesligában folytatódott

A Bundesliga 25. fordulójának a szombati játéknapján az RB Leipzig a Bochum vendége volt a súlyos, 7-0-s manchesteri BL-kudarc után. A lipcsei csapat most is sikerélmény híján maradt, 1-0-ra kikapott attól a Bochumtól, amelytől története során még sohasem szenvedett vereséget.

Magyar Nemzet
2023. 03. 18. 18:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RB Leipzig óriási, 7-0-s pofonba szaladt bele a Manchester City otthonában hét közben, így búcsúzott a Bajnokok Ligájától a nyolcaddöntőben. Ez volt Marco Rose legsúlyosabb veresége a lipcseiek kispadján, és kérdés volt, hogy ez nyomot hagyott-e a játékosokban. A három pontra mindenképpen nagy szüksége lett volna Szoboszlai Dominikéknak, hiszen a Bundesligában óriási a versenyfutás a BL-indulást jelentő helyekért. A papírforma lipcsei győzelmet ígért, hiszen a csapat az alsóházba tartozó Bochum vendége volt. 

 

Mint oly sokszor, ezúttal is borult a papírforma. Eleinte a hazai csapat irányított, majd a vendégek kerültek meddő mezőnyfölénybe, akiknél végig a pályán volt és is. Andre Silva két helyzetet is elügyetlenkedett a házigazda kapuja előtt, ami a szünet után gyorsan megbosszulta magát: a 48. percben egy nagy bedobás után Erhan Masovics fejelt a hálóba, ezzel 1-0-ra vezetett a Bochum. Andre Silva újabb két lehetőséget puskázott el, majd több lipcsei helyzetnél is bravúrral hárított a hazai kapus. A 92. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez az RB Leipzig, Szoboszlai kezdett szólóba, kicselezett három embert, majd 10 méterről Silva előtte előle a labdát, de a jobb kapufát találta el, ahonnan Riemann kezébe pattant a labda. 

Fotó: AFP

A Bochum története során először győzte le a lipcsei csapatot, amelynek a pillanatnyi sorsa most a vetélytársak kezében van, a harmadik helyen áll, de az Union Berlin és a Freiburg már egy döntetlennel is megelőzheti. Kiesési rangadón fogadta a Hoffenheim a Herthát, 3-1-re le is győzte, így a berliniek kerültek most osztályozót jelentő helyre. A Wolfsburg az utolsó Stuttgart otthonában szerzett három ponttal maradt versenyben az Európa-ligát jelentő ötödik helyért.

Bundesliga, 25. forduló

Péntek

Mönchengladbach–Werder Bremen 2-2

Szombat

Augsburg–Schalke 1-1

Bochum–RB Leipzig 1-0

Hoffenheim–Hertha 3-1

Vfb Stuttgart–Wolfsburg 0-1

Dortmund–Köln 6-1

Vasárnap

Union Berlin–Eintracht Frankfurt 15.30 (tv: Aréna4)

Leverkusen–Bayern München 17.30 (tv: Aréna4)

Mainz–Freiburg 19.30 (tv: Aréna4)

Borítókép: A háttérben álló Szoboszlai Dominik megint vesztes csapat tagja volt (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.