Elképesztő kirohanás – Conte felégette a hidakat a Spursnél?

Antonio Conte durva hangnemet ütött meg frusztráltságában, miután az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Tottenham Hotspur szombaton kétgólos előnyt hagyott elveszni a Southampton ellen, az elhullajtott pontoknak pedig hatalmas jelentősége lehet az idény végi elszámoláskor. Az olasz vezetőedző a játékosai mellett a klubvezetést is kritizálta – ezzel talán már a Londonból való távozására is készül.

Magyar Nemzet
2023. 03. 19. 13:59
Antonio Conte
Tottenham Hotspur's Italian head coach Antonio Conte reacts during the English Premier League football match between Southampton and Tottenham Hotspur at St Mary's Stadium in Southampton, southern England on March 18, 2023. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tottenham Hotspur a szünet előtt megszerezte a vezetést a sereghajtó Southampton otthonában. A Szentek a második félidő elején kiegyenlítettek, amire a Spurs két góllal válaszolt. De a 3-1-es részeredmény sem volt elég a londoni csapatnak a győzelemhez, mert a hazaiaktól Theo Walcott és James Ward-Prowse is betalált, így pontosztozkodássál ért véget a szombati Premier League-mérkőzés.

A Tottenham vezetőedzőjét, Antonio Contét kiborította a végjáték, hiszen az elhullajtott két pontnak nagy jelentősége lehet a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik hely kiharcolásában. Ugyanis a Newcastle, a Liverpool és a Brighton is ott toporog a jelenleg még negyedik helyet elfoglaló londoniak mögött, akik idén már a BL-ben és az FA-kupában sem érhetnek el kimagasló eredményt – a nyolcaddöntőben estek ki mindkét sorozatból.

 

Az olasz szakembernek a nyáron jár le a klubbal kötött szerződése, és a hírek szerint a Tottenham nem fogja marasztalni. Conte talán ezért „durvult be”, és a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón nemcsak a futballistákat, hanem a klub vezetését is kiosztotta.

– A gond az, hogy megmutattuk, hogy nem vagyunk egy csapat. Tizenegy játékost látok a pályán, tizenegy önző játékost. Nem olyan futballistákról van szó, akik egymást segítenék, esetleg szívvel játszanának – bosszankodott a menedzser, majd rátett egy lapáttal. – Ez a Tottenham története. A tulajdonos már húsz éve jelen van, a csapat mégsem nyert semmit. Vajon miért? – elmélkedett.

 

Conte korábban Guardiolát ugratta

Pedig pénteken még nagyon jó hangulatban volt Conte. Kollégájából, a Manchester Cityt irányító Pep Guardiolából igyekezett viccet csinálni, aki kedden azért panaszkodott, hogy bálványozott színésznője, Julia Roberts manchesteri ottléte során csak az Old Traffordra látogatott ki, az Etihad Stadionba nem. Conte viszont a Chelsea vezetőedzőjeként találkozott Robertsszel, aki a 2017-es Chelsea–Manchester United mérkőzést a helyszínen tekintette meg.

– Emlékszem, hogy Julia Roberts akkor is itt járt, amikor én a Chelsea-nél dolgoztam. Megnézte a meccsünket, nekem pedig lehetőségem nyílt arra, hogy megmutassam neki az öltözőnket. Jó, hogy egy annyira fontos személy, mint Julia Roberts szereti a labdarúgást. Ez létfontosságú a futballnak – szúrt oda Conte Guardiolának.

 

Premier League, 28. forduló:
Chelsea–Everton 2-2 (0-0)
Aston Villa–Bournemouth 3-0 (1-0)
Brentford–Leicester City 1-1 (1-0)
Southampton–Tottenham Hotspur 3-3 (0-1)
Wolverhampton Wanderers–Leeds United 2-4 (0-1)
Nottingham Forest–Newcastle United 1-2 (1-1)

vasárnap játsszák:
Arsenal–Crystal Palace 15.00 (tv: Match 4)

A Liverpool FC–Fulham, a Brighton–Manchester United és a Manchester City–West Ham United mérkőzéseket az FA Kupa negyeddöntői miatt elhalasztották.

Borítókép: Antonio Conte a Southampton elleni mérkőzésen (Fotó: AFP/Adrian Dennis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.