A Juventus szabálytalan góllal nyert, „gentlemanek” alkotják

Vasárnap este rendezték a Derby d'Italiát. A Juventus 1-0-ra győzött az Internazionale otthonában, a gólt annak ellenére adta meg a játékvezető, hogy az akció során Adrien Rabiot és Dusan Vlahovics kezét is érte a labda. Simone Inzaghi, az Inter vezetőedzője érthető módon kiborult az ítélet miatt, de kollégája, a meccs előtti üzengetésben élen járt Massimiliano Allegri is felháborodott, amikor az esetről kérdezték.

Magyar Nemzet
2023. 03. 20. 7:55
INTERNAZIONALE VS JUVENTUS
MILAN, ITALY - MARCH 19: Dusan Vlahovic of Juventus scuffle with Joaquin Correa of FC Internazionale during the Italian Serie A football match FC Internazionale vs Juventus at San Siro Stadium in Milan, Italy on March 19, 2023. Piero Cruciatti / Anadolu Agency (Photo by Piero Cruciatti / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP/Piero Cruciatti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a Derby d'Italia felvezetése is feszült volt. Massimiliano Allegri és játékosa, Danilo is hangsúlyozta, hogy valójában nem az Inter, hanem a Juventus várja a második helyről a rangadót, hiszen több pontot szerzett a pályán, mint milánói riválisa. A Juventus fellebbezett a tizenöt pontos levonás ellen, amit az átigazolási díjakkal való trükközésért kapott, s a klubnál magabiztosak, hogy április 19-én vissza is kapják a pontjaikat. Az Inter vezetőedzője, Simone Inzaghi a mérkőzés előtt kerülte a szócsatát.

INTERNAZIONALE VS JUVENTUS Rabiot
Rabiot ünnepel, a Juventus középpályása ismét megúszott egy kezezést (Fotó: AFP/Gabriel Bouys)

– Mi csak arra tudunk figyelni, ami a pályán történik, más ügyeket majd intéznek azok, akik jobban értenek hozzá – hárította a témát Inzaghi.

A rangadót az Inter kezdte veszélyesebben, mégis a Juventus szerzett vezetést. Filip Kosztics talált a kapuba, az akció szépséghibája volt, hogy Adrien Rabiot és Dusan Vlahovics is kézzel ért az előkészítés során a labdához.

Öt perces VAR-vizsgálódás után mégis megadták a Juventus gólját, mert ugyanúgy nem találtak megdönthetetlen bizonyítékot a kezezésre, mint egy hete, amikor Rabiot a Sampdoria ellen kezezett a második gólja előtt.

– Olyan gólt kaptunk, ami elfogadhatatlan a VAR idejében. Még inkább elfogadhatatlan és tiszteletlenség velünk szemben, hogy azt mondják, nem volt elég egyértelmű a felvétel. Húsz különböző képet láttam a kezezésről. Ezután nehéz beszélni a meccsről, hiszen tudtuk előre, hogy a Juventus fő erőssége, ha kontrázhat. A játékosaimra büszke vagyok, ma ők nem hibáztak, csak a játékvezetők – fortyogott a lefújás után Inzaghi.

Az Internek ideje ugyan bőven lett volna az egyenlítésre, de nem tudta nyomás alá helyezni a Juventus kapuját, sőt a gól után a torinóiak ellentámadásaiban volt több veszély.

A Juventus edzője is bosszankodott

A mérkőzés a lefújás után sem ért véget, az Interből Danilo d'Ambrosio, a Juventusból Leandro Paredes kapott piros lapot. Erről már lemaradt Allegri, aki néhány perccel korábban dühösen az öltözőbe vonult. A Juventus vezetőedzője akkor sem maradt higgadt, amikor a kezezésekről kérdezték.

– Ne bosszantson fel! A játékvezető ítéleteit el kell fogadni. A Juventusnál gentlemanek vagyunk ebben a tekintetben, nem generálunk balhét. A Salernitana elleni meccs után sem panaszkodtunk, pedig ott objektív döntésről volt szó, amit meg lehet hozni. Ha most elvették volna a gólt, mert Rabiot talán kezezett, az szubjektív döntés lett volna – hangzott Allegri különös értelmezése.

A vereséggel az Inter a Lazio mögé szorult a tabellán, a Bajnokok Ligájában is versenyben lévő milánóiak a harmadik helyről várják a válogatott szünet utáni folytatást.

A Juventus esetében nehezebb a helyzetkép megállapítása. Ha a torinóiak visszakapják a pontjaikat, a pillanatnyi állás alapján a második helyre jönnének fel. Ugyanakkor másik vizsgálat is zajlik a klub ellen, a fizetésekkel kapcsolatos csalás miatt akkor még súlyosabb büntetést kaphat a Juventus.

Serie A, 27. forduló

Inter–Juventus 0-1
Lazio–Roma 1-0
Fiorentina–Lecce 1-0
Torino–Napoli 0-4
Sampdoria–Verona 3-1
Udinese–Milan 3-1
Salernitana–Bologna 2-2
Monza–Cremonese 1-1
Atalanta–Empoli 2-1
Sassuolo–Spezia 1-0

Az állás

1. Napoli 71 pont
2. Lazio 52
3. Inter 50
4. Milan 48
5. Roma 47
6. Atalanta 45
7. Juventus 41
8. Udinese 38
9. Fiorentina 37
10. Bologna 37
11. Torino 37
12. Sassuolo 36
13. Monza 34
14. Empoli 28
15. Lecce 27
16. Salernitana 27
17. Spezia 24
18. Verona 19
19. Sampdoria 15
20. Cremonese 13

Borítókép: Feszült volt a hangulat Milánóban, itt éppen Vlahovics és Correa barátkoznak (Fotó: Anadolu Agency via AFP/Piero Cruciatti)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.