Góliszony, kis híján tömegszerencsétlenség, megdicsőülő botrányhős

Az Internazionale megőrizte egygólos előnyét a Porto vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája másik keddi nyolcaddöntőjében. A Manchester City–RB Leipzig csúcsmeccs árnyékában. Ismét a kameruni kapus, Onana volt az olaszok legjobbja, utólag is bizonyítva az igazát a világbajnokságon történtekért, amikor elhagyta a csapatát és lemondta a válogatottságot. A találkozó előtt veszélyes jelenet alakult ki a vendégdrukkerek miatt, akiket csak vonakodva engedtek fel a tribünre. Real Madrid–Liverpool, Napoli–Eintracht Frankfurt a szerda esti program.

Magyar Nemzet
2023. 03. 15. 8:18
Milánó, 2023. február 22. Andre Onana, az Internazionale kapusa véd a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének Internazionale - FC Porto elsõ mérkõzésén Milánóban 2023. február 22-én. MTI/AP/Luca Bruno Fotó: MTI/AP/Luca Bruno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ijesztő jelenet előzte meg a Porto–Internazionale Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágót. Érvényes jegyük dacára a rendezők több száz olasz drukkert nem akartak beengedni a vendégszektorba, akik emiatt a feljáróban zsúfolódtak össze. Még nem ismert, hogy mi okozta ezt a problémát. A rendezők azért vonakodtak beengedni az Inter szurkolóit, mert már megtelt a vendégszektor. De akkor honnan volt annyi jegy? – tehetjük fel a kérdést, amire egyelőre nincs válasz. Szerencsére a portói biztonságiak végül bölcs döntést hoztak, a hazai drukkereknek fenntartott szomszédos szektorba engedték be az olaszokat azzal a megkötéssel, hogy semmilyen formában nem hirdetik hovatartozásukat, tehát nem viselhetnek a klubszíneket hirdető sálat, nem lengethetnek zászlókat, nehogy magukra haragítsák a hazaiakat.

Maga a mérkőzés már korántsem volt ennyire izgalmas. A Porto támadott többet, de sehogy sem tudta feltörni az Internazionale védelmét. Az olaszok kapusa, André Onana volt a meccs embere, akinek hat védése is volt. 

Emlékezhetünk, hogy Onana volt a katari vb egyik botrányhőse.

Első számú kapusként utazott el a kameruni válogatottal a világbajnokságra, ennek megfelelően ő védett a Svájc elleni első csoportmeccsen, ám az 1-0-ra elvesztett találkozó után kikerült a keretből, Szerbia ellen már nem is védett. Hazautazott, sőt a válogatottságot is lemondta. Mindennek hátterében az állt, hogy a kameruni szövetségi kapitány, Rigobert Song bírálta a védési stílusát, szerinte Onana a svájciak elleni meccsen többször is fölöslegesen kijött a kapujából, a tizenhatoson kívülről indított rövid passzokat, miközben ő azt kérte tőle, a tizenhatosán belülről indítson hosszú labdákat. Nem zárhatjuk ki, hogy más érdek is megjelent, mindenesetre Onanát már nem láthatjuk kameruni színekben.

Onana a Porto elleni két mérkőzésen azonban újfent bizonyította, hogy kiváló kapus. A mérkőzés után arról beszélt, történelmi tettet hajtott végre a csapata a továbbjutással.

Simone Inzaghi, az Internazionale vezetőedzője szokásához híven visszafogottan értékelt. – Fantasztikus meccset játszottunk, nagyon egységes volt a csapat. Az első félidő különösen jó volt, a hajrában pedig, azt hiszem, mindannyian együtt szenvedtünk. Szeretném kifejezni tiszteletemet a csapatnak – összegzett Inzaghi.

Kollégája és egykori játékostársa, Sergio Conceicao persze roppant csalódott volt. – Mindkét meccset uraltuk, de hiába, ha a legfontosabb nem sikerült: nem tudtunk gólt rúgni. A játékosoknak csak gratulálni lehet, fantasztikus meccset játszottak. Az Inter pedig az egész párharcban talán tíz percen át tudott fölénk kerekedni – kesergett Sergio Conceicao.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók

Keddi eredmények
Manchester City–RB Leipzig 7-0 (3-0), gólszerző: Haaland (21. – 11-esből, 24., 45+2., 53., 57.), Gündogan (49.), De Bruyne (90+2.). Továbbjutott: Manchester City (8-1-es összesítéssel).

Porto–Internazionale 0-0, kiállítva: Pepé (Porto, 97.) Továbbjutott: Inter (1-0-s összesítéssel).

Szerdai program:

Real Madrid–Liverpool 21.00 (az első meccsen 5-2)
Napoli–Eintracht Frankfurt 21.00 (2-0)

Borítókép: André Onana mindent védett (Fotó: MTI/AP/Luca Bruno)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.