időjárás 19°C Benedek 2023. március 21.
logo

A Juventus szurkolói megfenyegették saját játékosukat

Koczó Dávid
2023.02.08. 08:51 2023.02.09. 11:01
A Juventus szurkolói megfenyegették saját játékosukat

Hiába nyert a Juventus a Serie A 21. fordulójának zárómérkőzésén, a torinói klub körül továbbra is teljes a káosz. A pénzügyekkel csaló Juventus tizenöt pontos levonást kapott, s lehet, hogy itt még nem ér véget a büntetések sora. A torinó klub szurkolóinak fő célpontja Mattia de Sciglio, az árulónak tartott védő súlyos fenyegetéseket is kapott a fanatikusoktól.

A Juventus a kezdeti nehézségek után a pályán éppen kezdett magához térni. A szép játék sosem volt elvárás Torinóban, de Massimiliano Allegri csapata szépen gyűjtötte egymás után a győzelmeket, a tizedik és a tizenhetedik forduló között egyetlen gólt sem kapott a Serie A-ban. A sorozatban huszonnégy pontot szerzett a torinói csapat, és már dobogón állt, azonban hamarosan tizenöt pontos veszteséget kellett elkönyvelnie.

Mattia de Sciglio Juventus
De Scigliónak az ellenfelek mellett a Juventus szurkolói is sok nehéz pillanatot okoznak. Fotó: AFP/Andreas Solaro

Éppen a könyveléssel volt a gond: a torinói klub szabálytalan pénzügyi manipulációkkal próbált úrrá lenni a gazdasági nehézségeken. A Juventus híre már eddig sem volt a legjobb, a 2006-os botrány után az egyesület a másodosztályban találta magát.

A mostani eset után még nehezebb lesz lemosnia magáról a klubnak a „csaló Juventus” bélyeget, s messze nem biztos, hogy a tizenöt pontos levonással véget ért a büntetések sora.

A Juventus szurkolói megtalálták a bűnbakot

A torinói egyesület abban azért bízhat, hogy a Serie B-s idény után hamar talpra állt a csapat, a 2010-es évtizedet már dominálta a Juventus Olaszországban, s két Bajnokok Ligája-döntőt is játszott ebben az időszakban. A szurkolók az újabb botrány után is jelezték: akár a másodosztályban is kitartanak szeretett egyesületük mellett.

Ez a rajongás azonban nem vonatkozik a Juventus valamennyi játékosára. Mattia de Sciglio folyamatos pfujolást, sőt még fenyegetéseket is kap a drukkerektől.

A védőt árulónak tartják a Juventus-rajongók, amiért az eljárás során együttműködött a hatóságokkal. De Sciglio mellett Giorgio Chiellini és Matthijs de Ligt is átadott ugyan olyan WhatsApp-üzeneteket a hivatalos szerveknek, amelyekből kiderül, hogy a játékosok is tudtak a pénzügyi csalásokról, ám ők bölcsen már a botrány kirobbanása előtt távoztak Torinóból, így a szurkolói gyűlölet kizárólag De Sciglióra irányul.

Csak arra koncentrálok, ami a pályán történik, és ez alapján kellene engem másoknak is megítélniük. Nem csináltam semmi rosszat

szögezte le De Sciglio a Salernitana ellen 3-0-ra megnyert bajnoki mérkőzés után. A Juventus a komoly pontlevonás miatt a győzelem ellenére is csak a középmezőnyben, a tizedik helyen áll a tabellán. Ha esetleg a torinóiak fellebbezése sikeres lenne, a visszakapott pontokkal harmadik lenne a Juventus a Napoli és az Inter mögött.

Nem valószínű, hogy a védő szavai meghatják a szurkolókat, akik a jelek szerint nem klubjuk ügyleteit, hanem a lebukást viselik rosszul.

Borítókép: (Fotó: NurPhoto via AFP/Massimiliano Ferraro)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.