Ronaldót kísérti a múltja, kemény büntetésben részesülhet

A Juventus ellen zajló nyomozássorozat végén nemcsak a klub járhat pórul, hanem a torinóiak jelenlegi és korábbi futballistáit is súlyos megrovásban részesíthetik. Köztük Cristiano Ronaldót is, aki ismét egy múltbéli vétke miatt maradhat le az új munkaadója, az al-Nasszr mérkőzéseiről.

Magyar Nemzet
2023. 01. 24. 18:40
Al Nassr vs Al Ettifaq - Saudi Pro League Cristiano Ronaldo
RIYADH, SAUDI ARABIA - JANUARY 22: Cristiano Ronaldo of Al Nassr is seen during the Saudi Pro League match between Al Nassr and Al Ettifaq at Mrsool Park in Riyadh, Saudi Arabia on January 22, 2023. Stringer / Anadolu Agency (Photo by STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP/Stringer

A Juventus ellen zajló nyomozássorozat végén nemcsak a klub járhat pórul, hanem a torinóiak jelenlegi és korábbi futballistáit is súlyos megrovásban részesíthetik. Köztük Cristiano Ronaldót is, aki ismét egy múltbéli vétke miatt maradhat le az új munkaadója, az al-Nasszr mérkőzéseiről.

Mint arról beszámoltunk, a Juventus vezetősége trükközéssel próbálta rendbe tenni a klub pénzügyeit, erre azonban alaposan ráfaragott, mert a csapattól 15 pontot levontak, így a Serie A tabelláján a dobogóról a középmezőnybe zuhant.

A Zebrák megpróbáltatásai ezzel korántsem értek véget, további vizsgálatok is zajlanak. Egyrészt pénzügyi jelentések meghamisításával vádolják a novemberben lemondott elnököt, Andrea Agnellit, illetve Fabio Paratici sportigazgatót. Másrészt állítólag a klub a koronavírus megjelenése utáni időszakban megállapodásokat kötött a játékosaival, aminek azonban nincs nyoma a kimutatásokban. A La Gazzetta dello Sport lap úgy tudja, amennyiben a két ügyben bűnösnek találják a Juventust, előfordulhat, hogy a másodosztályba száműzik és az európai kupasorozatokból is kitiltják a csapatot. 

De nemcsak a klub halmozhatja a büntetéseket, a SportBible egy olasz újságíróra, Paolo Zilianira hivatkozva arról számolt be, hogy a torinói gárda jelenlegi és korábbi játékosai közül 23 külön megrovásban is részesülhet, amennyiben bebizonyosodik, hogy a szerződésükben rögzített összeg csupán álca volt, és annál valójában jóval többet tettek zsebre. 

Zialini felfedte, minden érintettet kihallgattak, és a már a Bayern Münchenben játszó Matthijs de Ligt és Mattia De Sciglio egy korábbi WhatsApp-beszélgetést is a döntéshozók elé tárt, amelyben Giorgio Chiellini elmagyarázta a csapattársainak a csalás mikéntjét, valamint figyelmeztette őket, hogy ezt újságírók előtt ne említsék.

A bűnösökre minimum harmincnapos eltiltás várhat, beleértve akár a Juventus egykori játékosai közül a már a Tottenham Hotspurhöz igazolt Dejan Kulusevski és Rodrigo Bentancur duót, valamint az al-Nasszr ászát, Cristiano Ronaldót.

Ha ez a forgatókönyv megvalósul, december végi átigazolása után már ez lesz a második alkalom, hogy a portugál támadót egy korábbi csapatánál elkövetett vétsége miatt nem vetheti be az új klubja. Ronaldo szaúdi bemutatkozására is a kelleténél tovább kellett várni, mert tavaly áprilisban a 37 éves világsztár az Everton–Manchester United angol bajnoki mérkőzés után kiütötte egy fiú kezéből a telefonját. Ronaldóra az eset miatt kétmeccses eltiltást szabott ki az angol szövetség, és bár a csatár közben odébbállt Manchesterből, a büntetést is magával „költöztette” új állomáshelyére.

Borítókép: az al-Nasszr mezében (Fotó: AFP/Stringer/Anadolu Agency)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.