Ami biztos, Laidouni Zalaegerszegen kezdi meg a tavaszi szezont

Az elmúlt években már hozzászokhattunk, hogy Magyaroszágon is már január végén megkezdődik a labdarúgó tavaszi szezon. A Ferencvárosnak ismét feszes a programja, rögtön az első két hétben bepótolja két elhalasztott mérkőzését: előbb a mai nyitányon a ZTE vendégeként, majd egy hét múlva Pakson lép pályára. A Fradi ma még minden bizonnyal Aissa Laidounival a soraiban áll ki, akinek a sorsa a hol idény slágertémája volt. A tunéziai válogatott játékost a hírek szerint Anglia kivételével az összes topbajnokságból megkörnyékezték, de egyelőre a klub nem kapott érte megfelelő ajánlatot.

Magyar Nemzet
2023. 01. 24. 7:00
null
Budapest 20221030 Labdarúgás 2022 NBI NB1 OTP Bank Liga Ferencváros FTC Zalaegerszeg ZTE Fotó Földi Imre Nemzeti Sport Aissa Laidouni Gergényi Bence Fotó: Nemzeti Sport /Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája selejtezőjére tekintettel a Ferencváros az idény elején két mérkőzésének elhalasztására kapott engedélyt a Magyar Labdarúgó-szövetségtől. A második fordulóból a ZTE, a negyedikből pedig a Paks elleni idegenbeli meccsét tették át az új évre. Az előbbivel kezdődik meg ma a tavaszi szezon az NB I-ben, a hét végén pedig már teljes fordulót rendeznek – sorrendben a tizenhetediket –, jövő kedden aztán a címvédő a paksi mérkőzését is letudja. Az FTC közismerten az Európa-ligában bejutott a legjobb tizenhat közé, a nyolcaddöntő két mérkőzését március 9-én és 16-án játsszák. A klub vezetői úgy ítélhették meg, jobb minél előbb túlesni a hazai találkozók pótlásán, hogy aztán a csapat nyugodtan készülhessen az európai porondra.

Talán a vezetők sem tudják eldönteni, jó hír-e, hogy a tavszi rajtra a többiekkel együtt készül A Párizs egyik külvárosában született, tunéziai válogatott középpályás a világbajnokságon is megállta a helyét, amivel minden bizonnyal még magasabbra srófolta az árát. A közismert Transfermarkt szaklap annak hiszemében becsüli 4 millió euróra a piaci értékét, hogy a nyáron lejár a szerződése, de a bennfenntesek tudni vélik, hogy van egy opció s kontraktusában, ami már életbe lépett, s így 2024-ig köti megállapodás az FTC-hez. Így lehet, mert különben a Fradinak mindenképpen ahhoz fűződne érdeke, hogy már a télen eladja őt, de a klub vezetői jól érzékelhetően nem kapkodnak, kivárják a megfelelő ajánlatot.

Laidounit elször francia csapatokkal, mindenekelőtt a Lyonnal boronálták össze, aztán jöttek az olaszok élen a Sampdoriával, legújabban német és spanyol érdeklődésről lehet hallani, az orosz lapok pedig előszeretettel idézték a Fradi vezetőedzőjét, Sztanyiszlav Csercseszovot, aki szerint a középpályás az orosz bajnokságban is megállná a helyét... Kubatov Gábort is rendszeresen faggatják Laidouniról, a klub elnöke pénteken a Kossuth rádiónak a következőt mondta: – Egyelőre olyan ajánlat nem érkezett rá, amit a klubnak komolyan fontolóra kellene vennie. Én annak a híve vagyok, hogy megfelelő ajánlat esetén engedjük el, és emellett több érvet is fel tudok sorakoztatni. 

Majd hozzátette, hogy a futballista 2020 nyarán 600 ezer euróért érkezett, tehát legalább hat-nyolcszoros (vagy ennél is nagyobb...) haszonnal értékesíthetik.

 

Ha csak ma délelőtt nem történik váratlan fordulat az ügyében, Laidouni ma ott lesz a zalaegerszegi szezonnyitón. Miként Eduvie Ikoba is, a ZTE középcsatára, aki a paksi Varga Barnabással holtversenyben, tíz találattal vezeti az NB I góllövőlistáját. A nigériai csatár tegnapi hír szerint 2025 nyaráig meghosszabbította a szerződését a ZTE-vel.

A két csapat téli felkészülése jelentősen eltért egymástól, mégpedig azon egyszerű okból kifolyólag, hogy a ZTE volt az egyetlen első osztályú együttes, amelyik nem utazott el külföldi edzőtáborba. A ZTE mind a négy felkészülési meccsét megnyerte – sorrendben az osztrák Hartberg, az NB II-es Gyirmót, a szlovén Lendva, valamint a szlovák Rózsahegy ellen –, a Fradi viszont a háromból csak egyet, a német Augsburg ellen, a lengyel Piast Gliwicétől kikapott, a cseh Viktoria Plzennel pedig döntetlent játszott a spanyolországi edzőtáborban. Ennek persze már azért sincs jelentősége, mert a címvédő erősebb partnerek közül válogathatott. 

– Emlékszem, a Zalaegerszeg ellen játszottuk az őszi idény egyik utolsó bajnokiját. Hazai pályán szerepeltünk, de nem volt könnyű dolgunk, végül 2-1-re nyertünk. Az ellenfél egy nagyon energikus, agresszív, jó csapat, de ez a magyar ligában játszó legtöbb együttesről elmondható. A célunk természetesen az, hogy győzelemmel kezdjük az évet – Sztanyiszlav a Fradi.hunak nyilatkozva így várja a találkozót.

Egykori elődje, Ricardo Moniz is bizakodó.

– Fontos lesz a keddi találkozó mindkét csapat számára, szeretnénk jól indítani az évet. Nagyon várjuk, hogy ismét hazai környezetben lépjünk pályára. A keddi edzőmérkőzéseket két különböző csapattal játszottuk végig, dicséret illeti a játékosaimat, mert jó mentalitással léptek pályára, igazi konkurencia van a kezdő tizenegybe kerülésért. A fiatalok domináns szerepet kapnak nálunk, ami fontos a klub filozófiáját tekintve. Jó erőben vagyunk, fitten várjuk a Ferencváros elleni mérkőzést – mondta Moniz a ZTE honlapjának.

NB I, a 2. fordulójából elhalasztott mérkőzés:
ZTE–Ferencváros 18.30 (tv: M4 Sport)

Az NB I állása:
 1. Ferencváros   14 11   1   2    34-12  34 pont
 2. Kecskemét       16  6   8   2    23-16  26
 3. Kisvárda           16  7   4   5    27-29  25
 4. Puskás Akadémia   16  6   7   3    22-18  25
 5. ZTE                   15  6   4   5    24-17  22
 6. Paks                  15  6   3   6    27-26  21
 7. Debrecen              16  5   5   6    27-27  20
 8. Fehérvár           16  5   4   7    20-23  19
 9. Mezőkövesd     16  4   4   8    18-26  16
10. Újpest               16  4   4   8    19-29  16
11. Honvéd          16  4   4   8    16-27  16
12. Vasas                 16  3   6   7    13-20  15

Borítókép: Aissa Laidouni a Ferencváros legnagyobb értéke (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.