Ronaldo debütált, felment a felhők közé, majd lefektette a védőt + videó

Vasárnap este gólt ugyan nem szerzett Cristiano Ronaldo első meccsén az al-Nasszr színeiben, de a debütálása után mégsem lehet elégedetlen. Az al-Nasszr remek hangulatú meccsen 1-0-ra legyőzte az al-Ittifaq csapatát, a tabella élére ugrott, Ronaldo pedig sokszor régi önmagát idézve villogott. S volt egy olyan csele, majd utána kapura lövése, amely után bárhol csettintenének.

Magyar Nemzet
2023. 01. 22. 20:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap este a szaúd-arábiai labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában debütált az al-Nasszr színeiben, csapata pedig az al-Ittifaq gárdáját fogadta. Az ötszörös aranylabdás bemutatkozását hatalmas várakozás előzte meg. A találkozót több mint harminc televíziós csatorna közvetítette, és minden kontinensre eljutott. 

Ronaldo
Ronaldo debütált az al-Nasszr csapatában

Az al-Nasszr stadionjában, a teljesen megtelt, 25 ezer férőhelyes Mrsool Parkban ilyen volt a hangulat a kezdés előtt:

A meccs előtt természetesen minden Ronaldo körül forgott, s amikor megkezdődött a találkozó, minden labdaérintését hatalmas ováció fogadta. A már 37 éves portugál klasszis, az al-Nasszr csapatkapitánya csipkedte is magát, a 7. percben az ő lövése után jöhetett a meccs első szöglete. De trükközni nem hagyták az ellenfél játékosai.

A 25. percben a szurkolók léggömbökkel küldtek jókívánságokat az al-Nasszr könyökműtéten átesett kolumbiai válogatott kapusának, David Ospinának, akinek 25-ös a mezszáma. Ospina is nagy kedvenc arrafelé.

Az al-Nasszr jelentős fölényben játszott, és a 31. percben a brazil Talisca fejesével meg is szerezte a vezetést. Abdulmadzsid al-Szulajhim tökéletes bal oldali beadására Ronaldo nagy sprinttel indult, és ő is fejelni szeretett volna, nagyon magasra emelkedett, szinte felment a felhők közé, de nem érte el a labdát, ami viszont tőle pár lépésre Taliscának tökéletes lett. A gólszerzőnek mindenesetre a hozzá legközelebb levő hazai játékosként Ronaldo gratulálhatott elsőként.

 

Az első félidő 1-0-s hazai vezetéssel zárult. Ronaldo fordulás után is aktív volt, az 58. percben remek labdát adott az argentin Pity Martíneznek, akinek a lövését védte a vendégek kapusa, a 36 éves brazil Paulo Victor. Majd a hálóőr Talisca bombáját is hatástalanította. Ha ő nem fog ki ilyen jó napot, ekkor már 4-0-ra is vezethetett volna a labdát 65 százalékban birtokló al-Nasszr.

Ronaldo góljához nem sok hiányzott

A 78. percben Ronaldo a 16-oson belül nagyon becsapta a vendégek jobbhátvédjét, leültette a fűre, majd éles szögből kapura lőtt, de Paulo Victor lábbal védett.

Ronaldo csele:

Szóval, nem sok hiányzott ahhoz, hogy Ronaldo az al-Nasszrban megszerezze az első gólját, vagy gólpasszt jegyezzen, de a meccsen maradt az 1-0. De talán Cristiano Ronaldo sem elégedetlen. Az al-Nasszr pedig a tabella élére ugrott.

Borítókép: Ronaldónak még mindig remek rugói vannak, de a gólt Talisca (balra) szerezte (Forrás: Twitter/mdrjalnassr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.