Ronaldo ma újra a pályán, de rádöbbent, hogy riválisa akadt + videó

A szaúd-arábiai labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában ma este játsszák az al-Nasszr–al-Ittifaq mérkőzést. Egy éve ez még csak a helyieket érdekelte volna, de ezúttal más a helyzet, hiszen a hazai csapatban most debütál Cristiano Ronaldo.

Magyar Nemzet
2023. 01. 22. 11:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester Unitedtól novemberben dicstelenül távozó Ronaldo jobb híján tavaly év végén a szaúdi al-Nasszr csapatához igazolt, ahol mesés fizetést kap: két és fél idényre szóló szerződést írt alá, s évente kétszázmillió eurót utalnak neki. S ugyan az al-Nasszr január 5-i meccsére az al-Tai ellen elővételben elkapkodták mind a 28 ezer belépőt, a 37 éves portugál akkor még nem léphetett pályára.

ronaldo
nagyon várhatja az esti meccset Forrás: Twitter/AlNassr Fc

Szaúd-Arábiába ugyanis kétmeccses eltiltást hozott magával Angliából. Még áprilisban a Manchester United játékosaként az Everton elleni mérkőzés után kiütötte az egyik szurkoló kezéből a telefont, aki a játékoskijárónál videózta őt. A meccset az MU idegenben 1-0-ra elveszítette, és Ronaldo feldúltan rohant be a Goodison Park alagútjába. Fura, de az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) emiatt csak november közepén rótt ki kétmeccses eltiltást és ötvenezer fontos büntetést az ötszörös aranylabdás klasszisra, egy nappal azután, hogy felbontotta a szerződését az MU-val…

Ronaldo a meccs legjobbja lett a PSG elleni gálán

Így Ronaldo kihagyta az al-Tai elleni hazai (2-0) és al-Shabab elleni idegenbeli (0-0) mérkőzést is. Csütörtökön viszont ott volt a pályán azon a gálameccsen, amelyet Rijádban a Paris Saint-Germain játszott egy helyi All Star válogatottal. S ez tényleg gála volt, a világsztárjaival (Lionel Messi, Neymar) felálló PSG 5-4-re győzött. A párizsiaktól Messi, Mbappé (11-esből), Marquinhos Sergio Ramos és Ekitiké talált be, a szaúdiaktól pedig Ronaldo kétszer is eredményes volt (az egyik gólját 11-esből szerezte), s így mindenki elégedett lehetett. 

A meccs legjobbjának Ronaldót választották, aki több fotót is megosztott az Instagram-oldalán. Többek között egy olyat is, amelyen Messivel látható. „Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhettem a pályára és a góllövők közé. Jó volt látni pár régi jó barátot” – írta ki Ronaldo.

Forrás: Instagram/cristiano

Ma pedig eljött egy újabb nap, mert közép-európai idő szerint 18.30-kor a világbajnokság óta először újra tétmeccsen játszhat. Az al-Nasszr jelenleg a második a szaúdi bajnokságban, de egy meccsel kevesebbet játszott, mint az éllovas al-Ittihad, s ha ma csak egy pontot szerezne az al-Ittifaq ellen, akkor jobb gólkülönbségével visszaveszi az első helyet. Ám azt mondani sem kell, hogy hazai pályán a tabellán tizedik ellenfél ellen nem a döntetlen a cél Ronaldóék számára.

Az al-Nasszr első számú kapusa a 127-szeres kolumbiai válogatott, 34 éves David Ospina, de az al-Shabab elleni találkozón könyöksérülést szenvedett, már meg is műtötték,  és hat hét kényszerpihenő vár rá. A csapat légiósai közül azonban Ronaldo mellett az elefántcsontparti Ghislain Konan, a spanyol Álvaro González, az argentin Gonzalo Martínez, valamint a brazil Luiz Gustavo és Talisca vélhetően ott lesz a kezdőcsapatban.

A 28 éves Talisca az idei szezonban 11 meccsen 11 gólt szerzett az al-Nasszrban, a PSG ellen pedig bombagólt lőtt. Érdemes nézni az ekkor már lecserélt Ronaldo reakcóját is: mintha rádöbbent volna, nem biztos, hogy őt ünneplik majd a legjobban. 

FRISSÍTVE!!!

Borítókép: Cristiano Ronaldo megtalálta a közös hangot csapattársaival (Forrás: Twitter/AlNassr FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.