Négy piros lap, a tv-kamerák mást mutatnak, mint a VAR

Drámai körülmények között ismét pontokat hullajtott a Serie A-ban a Juventus: a rekordbajnok a kiesőjelölt Salernitana ellen játszott 2-2-es döntetlent hazai pályán.

Magyar Nemzet
2022. 09. 12. 9:35
FC Juventus v US Salernitana 1919 - Serie A
Arkadiusz Milik of Juventus FC scores third goal nullified by VAR during the Serie A match between FC Juventus and US Salernitana 1919 at Allianz Stadium, Turin, Italy on 11 September 2022. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arról is sokat lehetne írni, hogy a Juventus hogyan került abba a helyzetbe, hogy a rendes játékidő leteltekor hazai pályán az egyenlítésért kellett küzdenie a tavaly csodával határos módon élvonalban maradt Salernitana ellen. Juan Cuadrado hibája után a korábbi Inter-játékos, Antonio Candreva szerzett vezetést a vendégeknek, majd Bremer kezezése után Krzysztof Piatek duplázta meg az előnyt a büntetőpontról.

Juventus v Salernitana - Serie A Krzysztof Piatek
Piatek büntetője után két góllal vezetett a Salernitana (Fotó: NurPhoto via AFP/Matteo Bottanelli)

A brazil védő a második félidőben javított, a hozzá hasonlóan nyári szerzemény Filip Kosztics beadásából fejelt a kapuba, de a 90. percet így is hátrányban kezdte a Juve. Aztán Cuadrado szó szerint beverekedte magát a tizenhatoson belülre, de az indulást nem látta szabálytalannak Marcenaro játékvezető, aki néhány másodperccel később büntetőt ítélt a torinóiak javára. Leonardo Bonucci lövését védte Luigi Sepe, de a kipattanóból egyenlített a csapatkapitány a 93. percben.

S két középső védője után támadó is kapuba talált a Juventus részéről: a 95. percben Arkadiusz Milik ünnepelt, mezlevétel miatt meg is kapta a második sárga lapját. Majd kiderült, hogy a VAR érvénytelenítette a kiállított lengyel gólját, mert a videóbíró szerint Milik fejese pillanatában Bonucci lesen helyezkedett.

Nos, a Sky Sport Italia tv-csatorna kamerafelvételei alapján minimum megkérdőjelezte a VAR-szobában hozott ítéletet: a számításai szerint a szögletet zavarni igyekvő Candreva fél méterrel közelebb helyezkedett az alapvonalhoz, mint a középen birkózó Bonucci.

– A fű csíkozásából is látszik, hogy Candreva miatt nem voltam lesen. Remélem, a bírók figyelembe vették a helyezkedését, de ez már soha nem derül ki. De igazából mindegy is, hogy ő hol helyezkedett, mert én nem vállaltam aktív szerepet a játékban, Sepének tőlem függetlenül esélye sem volt, hogy elérje a labdát – háborgott Bonucci, aki azért arról sem feledkezett meg, hogy csapatának is fejlődnie kell. – Ha úgy játszunk a továbbiakban, mint az első félidőben, akkor semmit sem fogunk elérni.

A liga képviselői később megerősítették, hogy a leshelyzet megállapításakor figyelembe vették Candreva pozícióját, az eltérést szerintük az okozhatja, hogy a Sky Sport Italia kamerái nem tudnak olyan pontosan kalkulálni, mint a VAR által használt berendezés.

Piros lapok még a meg nem adott gól után is voltak: Faziót és Cuadradót kakaskodásért küldte le a játékvezető, a Juve edzője, Massimiliano Allegri pedig már szinte az öltözőfolyosón volt, amikor kiállították.

A 2-2-es eredmény mindkét csapatnak a negyedik döntetlenjét jelentette hat forduló alatt, ám míg a Salernitana boldog lehet a hét pontjával és a tizedik helyével, addig Torinóban a tíz pont, nyolcadik hely kombináció elégedetlenségre ad okot.

Pihenni pedig nincs idő Torinóban, a Juventus szerdán a portugál Benficát fogadja a Bajnokok Ligájában, a mérkőzés kulcsfontosságú lehet a továbbjutásért folyó küzdelemben.

Serie A, 6. forduló

Juventus–Salernitana 2-2
Napoli–Spezia 1-0
Inter–Torino 1-0
Sampdoria–Milan 1-2
Atalanta–Cremonese 1-1
Sassuolo–Udinese 1-3
Lecce–Monza 1-1
Bologna–Fiorentina 2-1
Lazio–Verona 2-0
Empoli–Roma hétfő, 20.45 (tv.: Sport 1)

Az élcsoport: 1. Napoli 14 pont (13-4), 2. Atalanta 14 (10-3), 3. Milan 14 (12-6).

Borítókép: Milik hiába fejelt a kapuba, nem szerzett győztes gólt, ellenben kiállították (Fotó: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.