Az egyik edző boldog, a másik csalást kiált

Két rangadót is rendeztek szombaton az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban: a Milan az Intert, a Napoli a Laziót győzte le.

Magyar Nemzet
2022. 09. 04. 14:25
Stefano Pioli Sandro Tonali AC Milan
FBL-ITA-SERIE A-AC MILAN-INTER Fotó: Europress/AFP/ISABELLA BONOTTO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Második rangadóját is elveszítette a Serie A 2022/23-as kiírásában az Inter: a Lazio elleni 3-1-es vereség után az ötödik fordulóban a városi rivális Milantól kapott ki 3-2-re. A címvédő sikerében kulcsszerepet játszott az olasz bajnokság tavalyi legjobb játékosa, Rafael Leao, aki duplázott, míg a legutóbbi városi derbin kétgólos ezúttal góllal és gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

– A srácok továbbra is lenyűgöznek engem az akarásukkal, az energiájukkal, a tehetségükkel és a tanulási vágyukkal. Boldog edző vagyok most. Éretten játszottunk egy nagyon erős ellenféllel szemben. Nem lehet dominálni kilencvenöt percen át, de végig elszántan küzdöttünk – fogalmazott a siker után az AC Milan vezetőedzője, Stefano Pioli.

Utolsó mondatával az utolsó félórára utalhatott, amikor kapusa, Mike Maignan több bravúrt is bemutatott, így megakadályozva az Inter egyenlítését. A fekete-kékek védői egytől egyig borzasztó értékelést kaptak az olasz lapoktól, ami nem biztató a szerdai, Bayern München elleni Bajnokok Ligája-rajt előtt. (A Milan kedden, Salzburgban kezdi a BL-idényt.)

– A helyzetek alapján megérdemeltünk volna egy pontot, de félóra alatt nem kaphatunk három gólt, különösen nem egy derbin – bosszankodott az Inter vezetőedzője, Simone Inzaghi

Az olaszok többi BL-résztvevője is szombaton játszott, a Juventus a Fiorentina elleni 1-1-es döntetlennel hangolt, a Napoli viszont hátrányból fordítva nyert rangadót a Lazio otthonában. A győztes gólt ismét a nyári szerzemény, a grúz Hvicsa Kvarachelia szerezte.

A nápolyiak korábbi edzője, Maurizio Sarri immár a Lazio szakvezetőjeként élte át a rangadót, és a játékvezetői csapatot okolta a vereségért, szerinte a hajrában büntető járt volna csapatának.

– Két lehetőség van: vagy a VAR-szobában dolgozók nem értenek a munkájukhoz, vagy a másik alternatíva nagyon aggasztó – kiáltott alig burkoltan csalást Sarri. A La Gazzetta dello Sport szerint azonban a bírói testület jónak ítélte a meccsen közreműködő Simone Sozza munkáját.

Serie A, 5. forduló

Fiorentina–Juventus 1-1
AC Milan–Internazionale 3-2
Lazio–Napoli 1-2

Az élmezőny állása: 1. Napoli 11 pont/5 mérkőzés, 2. Milan 11/5, 3. Atalanta 10/4, 4. AS Roma 10/4, 5. Juventus 9/5, 6. Inter 9/5.

Borítókép: Stefano Pioli (balra) Sandro Tonalival ünnepli a derbin aratott sikert (Fotó: Europress/AFP/Isabella Bonotto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.