Arccsonttörés – Sallai Roland hetekre kidőlt

A vizsgálatok azt állapították meg, hogy eltört Sallai Roland arccsontja szombaton a Leverkusen elleni német bajnoki mérkőzésen, az azonban még nem dőlt el, hogy meg kell-e műteni a Freiburg és a magyar válogatott szélsőjét. Azt azonban sajnos már megelőlegezhetjük, a kiváló formában futballozó játékos aligha léphet pályára Marco Rossi csapatában a Nemzetek Ligája szeptemberben esedékes két mérkőzésén.

Magyar Nemzet
2022. 09. 04. 12:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Freiburg magyar válogatott labdarúgója a Leverkusen elleni találkozó elején sérült meg, miután az 5. percben a labdáért vívott küzdelemben Jonathan Tah véletlenül arcon rúgta. Sallait hordágyon kellett levinni a pályáról, majd kórházba szállították kivizsgálásra.

A Nemzeti Sport elérte Sallai Tibort, a futballista édesapját, aki elmondta, a fiának eltört az arccsontja, a napokban dől el, hogy meg kell-e műteni. A játékos a szemét még mindig nem tudja kinyitni, annyira be van dagadva, továbbra is jegelnie kell. Jelzésértékű, hogy a Bundesliga hivatalos csatornáin már nem érhető el az esetet bemutató videó.

A Freiburg amúgy 3-2-re legyőzte idegenben a Bayer Leverkusent, és a Bundesliga-tabella élére ugrott.

szinte biztosan lemaradt a Nemzetek Ligájában a két utolsó mérkőzésről. csapata szeptember 23-án Lipcsében lép pályára Németország vendégeként, 26-án pedig Olaszországot fogadja. Három hét kevésnek tűnik a gyógyuláshoz.

Borítókép: Sallait az eset után hordágyon vitték le a pályáról (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.