időjárás 21°C Jeromos 2023. szeptember 30.
logo

A magyar játékos bravúrja a világbajnok legenda ellen + videó

Forrás: Origo
2023.04.24. 19:03 2023.04.24. 19:07
A magyar játékos bravúrja a világbajnok legenda ellen + videó

Először járt Budapesten a korábbi világelső fallabdázó, az egyiptomi–angol Mohamed El Shorbagy, aki Farkas Balázs ellen megcsillogtatta tudását. De Farkas remekül állta a sarat, szettet nyert a legenda ellen a Marczibányi téri Ormai László Asztalitenisz-csarnokban rendezett bemutatómérkőzésen. El Shorbagy az összecsapás után elmondta, hogy hazájában a fallabdázás olyan nemzeti sport, mint a braziloknak a foci. Farkas hangsúlyozta, hogy hatalmas dolog volt egy élő legenda ellen pályára lépnie.

Az aktuális világranglistán második helyen álló El Shorbagy először járt Budapesten, szombaton pedig legjobb magyar juniorokkal játszott az üvegpályán, majd vasárnap délután csapott össze az ötszörös magyar bajnok Farkas Balázzsal, aki profi szövetség rangsorának 48. helyén áll.

A Bors azt írja, hogy a 26 éves Farkas Balázs remekül játszott a jelenlegi világranglista második helyezett ellen, szettet is tudott nyerni.

Végül az egyiptomi–angol sportoló 3-1-re győzött, azonban Farkast is csak dicséret érheti. A látványos összecsapásukat csaknem négyszázan nézték végig, a sportág magyar rajongóinak igazi csemege volt a profi, világszínvonalú meccs.

A két fallabdás ezen a héten ismét összecsaphat egymással, immár tétmérkőzésen, a címvédő angol és a magyar válogatott ugyanis azonos csoportban szerepel majd a Helsinkiben szerdán kezdődő csapat Európa-bajnokságon.

Borítókép: A kép illusztráció (Fotó: Magyar Fallabda-szövetség)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.