Rossi felfedezettje harcolni akar a kiesés ellen

A Nemzeti Sport szerint az Újpest FC kétszeres válogatott támadójáért, Csoboth Kevinért bejelentkezett egy, az amerikai profi ligában (MLS) szereplő klub, amely a ma, április 24-én záruló amerikai átigazolási határidő lejárta előtt szerződtette volna a 22 éves támadót, aki azonban nem szeretett volna idény közben távozni Újpestről.

Magyar Nemzet
2023. 04. 24. 18:48
null
Budapest 20230421 Labdarúgás Nb1 bajnoki mérkőzés Honvéd Újpest Foto Török Attila - Nemzeti Sport A képen: Csoboth Kevin öröm Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Valóban volt érdeklődés egy MLS-klub részéről Csoboth Kevin iránt – erősítette meg a Nemzeti Sport értesüléseit Filipovics Vladan, a támadó ügynöke. – A játékos azonban a múlt héten jelezte, még mielőtt a konkrét tárgyalások megkezdődtek volna a klubok között, hogy számára most az a legfontosabb, hogy az Újpest minél jobban szerepeljen a bajnokságban, nem szeretne a bajnoki hajrá közben csapatot váltani. Annak ellenére, hogy nagyon komoly ajánlatot tettek volna mind a játékos, mind az újpesti klub felé és a hétvégén már intézték is volna a szerződését, mert most jár le Amerikában az átigazolási időszak első szakasza – mondta Filipovics. Hozzátette, több országból is érdeklődnek Csoboth Kevin iránt, és a nyáron, amikor újra nyit az amerikai piac is (júliusban, egy hónapra), még az MLS is szóba jöhet, bár a fő cél inkább az európai folytatás lesz, de ezekről a lehetőségekről legkorábban nyáron kezdődhetnek meg a tárgyalások.

Csoboth már kétszer is játszhatott a felnőtt válogatottban     Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Csoboth tavaly nyáron öt évre szerződött Újpestre, és a tavaszi szezonban vált abszolút kulcsemberré a lila-fehéreknél. Eddig 21 bajnokin játszott az Újpestben, öt gólt szerzett és öt gólpasszt adott, sőt márciusban bemutatkozhatott az A válogatottban is. Az észtek ellen debütált, majd a bolgárok elleni Eb-selejtezőn is becserélte őt szövetségi kapitány.     

Borítókép: A lilák húzóembere nem hagyja cserben a csapatát (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.