Durván beleszállt Dárdaiba, bocsánatkérést követel a német BL-győztes

Látványosra sikerült Dárdai Pál belépője. A Bundesliga utolsó helyén álló Hertha BSC harmadszorra kinevezett magyar vezetőedzője, Dárdai Pál szombaton a Werder Bremen elleni hazai 4-2-es vereséggel kezdett, másnap elzavarta az edzésről a szerinte fegyelmezetlen egyszeres horvát válogatott játékost, Ivan Sunjicot. A módszer nem nyerte el a Liverpoollal 2005-ben Bajnokok Ligáját nyert, a 2002-es vb-n ezüstérmes német válogatott középpályása, Dietmar Haman tetszését.

Magyar Nemzet
2023. 04. 24. 20:06
Hertha BSC - Werder Bremen
Hertha BSC-Werder Bremen 22 April 2023, Berlin: Soccer: Bundesliga, Hertha BSC - Werder Bremen, Matchday 29, Olympiastadion, Hertha's head coach Pal Dardai during the match. Photo: Soeren Stache/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Soeren Stache
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csillapodnak a hullámok. két látványos eseménnyel kezdett a berlini Hertha edzőjeként. A Bundesliga utolsó helyén álló Hertha élére harmadszorra is kinevezett magyar klublegenda a hétvégén a Werder Bremen elleni hazai 4-2-es vereséggel kezdett a berlini Olimpiai-stadionban. Másnap a Bild írta meg, hogy haza zavarta az edzésről a Werder elleni meccsen pályára sem lépett egyszeres horvát válogatott játékost, Ivan Sunjicot. Dárdai nem válogatta meg a szavait, ezekkel a mondatokkal parancsolta az öltözőbe a szerinte fegyelmezetlen labdarúgót. – Mehetsz! Viszlát, b…szd meg!

Dárdai Pál
Dárdai rendet rak Berlinben    Fotó: AFP

Az eset és Dárdai kommunikációs eszköztára nem győzte meg a Sky televíziós csatorna szakértőjeként dolgozó korábbi klasszis középpályást, Dietmar Hamannt. A Liverpoollal 2005-ben Bajnokok Ligáját, a német válogatottal 2002-ben vb-ezüstérmet nyert Hamann kendőzetlen őszinteséggel ítélte el Dárdai módszerét. – Az elv a tisztelet. Nem lehet így beszélni egy játékossal. Jogában áll elküldeni őt, de ez a szóhasználat egyszerűen nem működik. Tartozik egy bocsánatkéréssel Sunjicnak és a többi futballistának is – mondta Hamann a Sky90 műsorában, vette észre a Csakfoci.

Hertha BSC - Werder Bremen
Fotó: AFP/Soeren Stache

Dárdai csapata a következő fordulóban a kisebb válságban levő Bayern Münchennel találkozik. Thomas Tuchel irányításával a Bundesliga címvédője az elmúlt két fordulóban összesen egy pontot szerzett, és leszorult az élről, a Borussia Dortmund vette át a vezetést a német bajnokságban.

Sunjic az öltözőbe baktat:

Borítókép: Dárdai nagy fába vágta a fejszéjét (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.