Egy szép piros lufi, Szoboszlai szokatlan szerepkörben

Az RB Lepzig a sérülésből lábadozó Gulácsi Péter, valamint az eltiltott Szoboszlai Dominik nélkül, Willi Orbánnal a soraiban, Nkunku góljával hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Hoffenheimet a német labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában. Csak döntetlen játszott az Union Berlin, viszont nyert a Freiburg, így nagyon szoros a harmadik helyért folyó küzdelem. A Freiburgban Sallai Roland, a fővárosiaknál Schäfer András is csereként állt be.

Magyar Nemzet
2023. 04. 29. 17:39
Nkunku
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kissé foghíjasak voltak a lelátók a lipcsei stadionban, a hazai csapat a közelmúltban elkényeztette a híveit, így a harmadik helyért folyó harc már nem olyan nagy inger. egy hete, a Leverkusen ellen két sárga lap miatt a kiállítottak sorsára jutott , egy eltiltás miatt nem játszhatott a Hoffenheim ellen, szokatlan szerepkörben csak a lelátóról figyelte a találkozót. Továbbra is hiányzik de kirobbanthatatlan a csapatból. Az RB Leipzig a mérkőzés zömében nyomasztó fölényben játszott, de végül egyetlen góllal nyert, Christopher Nkunku a 28. percben szerezte a győztes találatot, a gólját egy piros lufi felfújásával ünnepelte.

 

Szintén 1-0-ra nyert a Freiburg, Kölnből hozta el a három pontot, csereként, a 72. percben állt be.

visszatért, ő is csereként jutott szóhoz az Union Berlinben. Érdekesség, hogy a korábbi ferencvárosi kedvenc helyett állt be a 72. percben. Annak már kevésbé örülhet, hogy az Union Berlin nem tudta legyőzni a Leverkusent, 0-0 lett a vége.

Vasárnap Bayern–Hertha

A Bayern München vasárnap a Herthát fogadja, s ha nyer, visszafoglalhatja az első helyet a Dortmundtól, hiszen a Ruhr-vidéki együttes pénteken csak 1-1-es döntetlen játszott a Bochum vendégeként.

– Nem azért ülök itt, hogy hülyeségekről beszéljek – mondta Dárdai a Hertha szombati sajtótájékoztatóján arra utalva, maga is tisztában van azzal, hogy finoman szólva bravúr lenne a Herthából a müncheni pontszerzés. –Azt hiszem, egy pontot össze tudunk vakarni, de ehhez fel kell mutatnunk pár dolgot. Keményen le kell támadnunk, agresszíven nyomást kell helyeznünk az ellenfelünkre. A legutóbbi edzésünknek egy szeletét a rögzített játékhelyzetekre fordítottuk, szeretném ezt is viszontlátni a pályán. Tudjuk persze, mi vár ránk: egy éhes oroszlán. Mindent meg fognak tenni a győzelemért – folytatta Dárdai a Kicker beszámolója szerint.

 

Dárdai beszélt arról is, hogy a vasárnapi edzésről elzavarta Ivan Sunjicot, akinek aztán a Hertha felbontotta a szerződését.

– A csapat jól reagált a történtekre. Vannak olyan dolgok, amiket nem lehet tolerálni, ilyenkor be kell avatkozni. Kezeltük a helyzetet, és most már senki sem beszél erről. Ha ő lenne a legjobb játékos, és ő tette volna ezt, akkor sem kapna szerepet a továbbiakban – mondta határozottan a magyar tréner.

Megnehezíti Dárdai dolgát, hogy a Bayern ellen sérülés miatt a fia, Dárdai Márton, továbbá Kevin-Prince Boateng, Sztevan Jovetics, Marco Richter és Kélian Nsona, eltiltás miatt pedig Marc Kempf és Suat Serdar sem játszhat.

Bundesliga, 30. forduló:

Bochum–Borussia Dortmund 1-1
Eintracht Frankfurt–Augsburg 1-1
1. FC Köln–Freiburg 0-1 
Union Berlin–Bayer Leverkusen 0-0
VfB Stuttgart–Mönchengladbach 2-1
Később: Schalke–Werder Bremen

vasárnap
15.30: Bayern München–Hertha
17.30: Wolfsburg–Mainz

Borítókép: Christopher Nkunku különös gólöröme (Forrás: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.