A Hertha kirúgta a játékosát, aki Dárdai Pál felé köpött + videó

Körbejárta a sajtót a hír, hogy Dárdai Pál kemény szavakkal dobta ki a Hertha edzéséről Ivan Sunjicot. Van, aki szerint Dárdai tartozik bocsánatkéréssel az eset miatt, pedig valamilyen szinten érthető, miért húzta fel magát ennyire: a horvát válogatott játékos előbb Bódog Tamás másodedző, majd maga Dárdai felé köpött a földre. A Hertha megbüntette a középpályást, aki többet nem játszik a csapatban.

Magyar Nemzet
2023. 04. 25. 11:24
Hertha BSC-Werder Bremen Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/SOEREN STACHE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mire gondoltál? Mehetsz is! Viszlát, b…szd meg!” – kiáltotta Ivan Sunjicnak, miközben elzavarta a horvát játékost a berlini csapat edzéséről. Először csak a magyar vezetőedző heves megnyilvánulása került nyilvánosságra, ami alapján a németek korábbi BL-győztes középpályása, Dietmar Hamann élesen bírálta Dárdait, mert szerinte egy edző sem beszélhet ilyen hangnemben a futballistáival.

Na de akkor mit lehet mondani Ivan Sunjic viselkedésére? A Bild videóban mutatta meg, mi történt pontosan, s az ügy hátterét is feltárta. A lap szerint Dárdai azért küldte el az edzésről Sunjicot, mert nem figyelt oda a megbeszélésre. A videó tanúsága szerint ezt még viszonylag higgadtan csinálta Dárdai, aki aztán azon húzhatta fel magát, hogy a lesétáló Sunjic a neki háttal álló Bódog Tamás másodedző felé köpött a földre.

Erre reagálhatott Dárdai az elterjedt – valóban kifogásolható, de a fejlemények ismeretében valamilyen szinten érthető – stílusban. Sunjic pedig még tetézte is a dolgot, ugyanis ezután jól láthatóan köpött még egyet a földre, immáron Dárdai irányába.

A Hertha nem hagyta annyiban az ügyet, Sunjicot azonnali hatállyal felfüggesztette az idény végéig, így már a mai edzésen sem lesz jelen. Ez gyakorlatilag egyet jelent azzal, hogy az egyszeres horvát válogatott védekező középpályás többet nem lép pályára a berlini klub mezében, hiszen csak kölcsönben szerepelt Németországban a Birmingham City játékosaként, s a nyáron visszatér Angliába.

A 26 éves Sunjic nem volt tagja a Hertha keretének Dárdai harmadik vezetőedzői korszakának első meccsén, a Werder Bremen elleni 4-2-es vereség alkalmával. Nem számított alapembernek az idényben, 18 Bundesliga-meccsen lépett pályára, és csak nyolcszor volt kezdő. 

Borítókép: Dárdai Pál győztesen került ki a horvát játékossal való komoly nézeteltérésből (Fotó: SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.