Szoboszlai kezet akart fogni a bíróval, aki nem kért belőle + videó

Szoboszlai Dominik a kiállítás sorsára jutott az elmúlt hétvégén a Bundesligában. A magyar válogatott csapatkapitánya a szabálytalansága után kezet akart fogni a játékvezetővel, aki azonban nem fogadta a gesztust, helyette felmutatta a piros lapot.

Magyar Nemzet
2023. 04. 25. 7:42
SZOBOSZLAI Dominik
Leverkusen, 2023. április 24. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig (j) és Moussa Diaby, a Bayer Leverkusen játékosa a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában játszott Bayer Leverkusen-RB Leipzig mérkõzésen Leverkusenben 2023. április 23-án. A Bayer Leverkusen 2-0-ra gyõzött. MTI/AP/DPA/Marius Becker Fotó: Marius Becker
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, a Lipcse 2-0-s vereséget szenvedett a Bayer Leverkusen ellen a Bundesliga 29. fordulójában, s ráadásként még piros lapot is kapott a 86. percben. Ekkor még 1-0 volt az állás, a magyar játékos pedig taktikai szabálytalanságot követett el, hiszen Moussa Diaby gólhelyzetben lépett volna ki a labdával, Szoboszlai ezt akadályozta meg sárga lapot érően. Mivelhogy volt már neki egy ilyen lapja a meccsen, villant a piros is.

Szoboszlai alighanem tudta, mit csinált, és azt is, hogy mi következik majd. Mint az alábbi videón látszik, a szabálytalansága után egyből nyújtotta a kezét Daniel Schlager játékvezető felé, akitől vélhetően elköszönni akart. A bíró azonban nem fogadta a kézfogást, hanem hűvösen felmutatta a piros lapot.

Szoboszlai pályafutása alatt másodszor jutott a kiállítás sorsára, mindkét esetre ebben az idényben került sor. Az első alkalom még augusztusban a Köln elleni bajnokin történt, amikor hátralendítette a karját, és így eltalálta az ellenfél nyakát. Ezért egyből piros lapot kapott, s a Lipcse akkori vezérigazgatója, Oliver Mintzlaff arrogánsnak nevezte Szoboszlait a tette miatt.

Szoboszlai és Orbán a Lipcse vezérei

Azóta nagyot fordult a világ a magyar középpályással, hiszen a néhány héttel később, szeptemberben kinevezett vezetőedző, Marco Rose irányítása mellett fokozatosan vezérré lépett elő a csapatban . Ennek legfontosabb jele, hogy ebben az idényben az összes lipcsei játékos közül Szoboszlai töltötte a pályán a második legtöbb időt (3326 percet). Nála többször csak a csapat másik magyar válogatott alapembere, játszott (3626 perc). 

Borítókép: Szoboszlai Dominik nem játszhatta végig a Leverkusen elleni meccset (Fotó: MTI/AP/DPA/Marius Becker)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.