Megrázó a tragikus balesetben meghalt raliversenyző utolsó üzenete

Gyászol a motorsport világa: csütörtökön tesztelés közben balesetet szenvedett és meghalt Craig Breen, a Hyundai Motorsport rali-világbajnokságon szereplő autóversenyzője. A 33 éves ír sportember nyolcszor volt dobogós a vb-n, a mindössze három napja közzétett, utolsó közösségi médiás bejegyzése pedig különösen megrázó a tragédia fényében.

Magyar Nemzet
2023. 04. 13. 21:46
FIA RALLY SWEDEN
FIA RALLY SWEDEN Fotó: AFP/MICKE FRANSSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sokkal dél után, 12.40-kor történt a baleset, amely Craig Breen életét követelte. A Hyundai gyári versenyzője a jövő héten esedékes Horvát Ralira készült, a csapat tesztelt, ami során Breen lesodródott az útról, az autójával nekiütközött egy fa villanyoszlopnak, és az életét vesztette. Breen navigátora, James Fulton a Hyundai közleménye szerint sértetlenül szállt ki az autóból.

A dél-koreai gyártó azon túl, hogy megerősítette Breen halálát és kifejezte együttérzését a versenyző családtagjai, barátai felé, semmit sem árult el a baleset körülményeit illetően. Annyit lehet tudni, hogy a rendőrség és a csapat is vizsgálja a tragédiához vezető okokat.

Breen 2009-ben mutatkozott be a ralisport csúcsának számító világbajnokságon, amelyen összesen 81-szer indult és nyolcszor végzett dobogós helyen. Utolsó versenyén, az idén februári Svéd Ralin második lett, ennél előkelőbb helyen sosem végzett.

Lelkesen készült a Horvát Ralira, három nappal ezelőtt közzétett utolsó Instagram-bejegyzésében boldogan írt a soron következő tesztről, amely mint tudjuk, végül a halálát okozta.

„Mikor megtudod, hogy a héten újra raliautóba ülhetsz” – írta egy mosolygós fotójához Breen. Ez volt az utolsó bejegyzése. Több már nem lesz.

Breen halála megrázta a motorsport-világot. Csapattársa, a belga ralisztár, Thierry Neuville érzelmes posztban búcsúzott tőle, mint írta, barátok voltak, és Breen volt az első, aki meghonosította az angol teát a Hyundai garázsában. Michelisz Norbert is személyesen ismerte őt, hiszen ő is a Hyundai gyári versenyzője csak másik szakágban, túraautóban, ő az alábbi poszttal emlékezett meg a versenytársáról:

Breen 2012-ben egy olasz futamon már részese volt egy halálos balesetnek, akkor a navigátora, Gareth Roberts vesztette életét.

Borítókép: Craig Breen 33 éves korában hunyt el (Fotó: )

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.