Néhány hét múlva futam, pedig víz alatt áll az F1-es pálya + fotó

Miközben a Formula–1-es Miami Nagydíj szervezői bőszen készültek a május elején esedékes versenyhétvégére, a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt nem várt nehézségekkel kellett szembenézniük.

2023. 04. 14. 17:09
Hard Rock Stadium General Views Miami Nagydíj
MIAMI GARDENS, FLORIDA - MARCH 14: An aerial view of Hard Rock Stadium on March 14, 2023 in Miami Gardens, Florida. This is home stadium where the Miami Dolphins of the National football League play. It is also where the Miami Open Tennis Tournament is played. The Formula 1 Miami Grand Prix is held here with The Miami International Autodrome and a purpose-built temporary circuit around Hard Rock Stadium . Al Bello/Getty Images/AFP (Photo by AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miami tavaly nagy csinnadratta közepette mutatkozott be versenyhelyszínként a Formula–1-ben. A pálya különlegességét nem maga a vonalvezetés adta, hanem a körítés, hiszen a megálmodói álkikötővel, jachtokkal és művízzel (kékre festett falapokkal) próbáltak luxushatást kelteni.

A furcsa megoldás láttán talán sokan felvonták a szemöldöküket, ebből tanulva a szervezők azt ígérték, hogy idén már valódi vízen fognak ringatózni a hajók. Arra azonban talán ők sem számítottak, hogy ezt a természet elintézi helyettük...

A május 5-én kezdődő floridai versenyhétvége előtt néhány héttel ugyanis leszakadt az ég Miamiban, és a három napon át tartó esőzések miatt egy, a Redditre feltöltött kép tanúsága szerint a pálya egy részét elöntötte a víz, így az előkészületi munkálatok a várttól eltérő irányt vettek, egyelőre a folyadéktenger kiszivattyúzása a munkások legfőbb feladata.

Borítókép: Egy hónappal ezelőtt még nyugalom honolt a pálya környékén (Fotó: AFP/Getty Images North America/Al Bello)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.