Szilágyi Áron döntött: kizárja a médiát, ami a gyermekvállalását illeti

Háromszoros olimpiai bajnok kardvívónk, Szilágyi Áron már nem ingázik London és Budapest között, de csütörtökön útra kel, a válogatottal Szingapúrba repül. Szilágyi az utazás előtt a Magyar Vívószövetség honlapjának nyilatkozott.

Magyar Nemzet
2023. 04. 19. 11:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Vívószövetség honlapja emlékeztet rá, a napokban a médiában végigfutott a hír, hogy hazaköltözött, és a közeljövőben apa lesz. A gyermekvállalással kapcsolatosan a háromszoros olimpiai bajnok klasszis a családjával egyeztetve úgy döntött: az örömteli tény megerősítésén kívül a médiában nem kíván megnyilvánulni. „A következő fejezetet már nem csak ketten írjuk. Egy újabb közös kaland veszi kezdetét. Már nagyon várjuk” – írta ki korábban a Facebook-oldalára. A vele kapcsolatos hír első felét pedig pontosította: felesége hazaköltözött, ezért ő sem ingázik tovább London és Budapest között.

Szilágyi Áron
Szilágyi Áron és felesége hazaköltözött Budapestre. Forrás: Facebook/Szilágyi Áron

Ugyanakkor férfikard-válogattunk –  Szilágyi Áronnal – Decsi András szakvezető vezetésével csütörtökön Szingapúrba repül, ahol egy ráhangoló edzőtáborozással készül a jövő csütörtök és szombat között zajló szöuli kard Grand Prix-re, amely az olimpiai kvalifikáció első állomása lesz.

– Hosszú sorozat kezdődik a számunkra, amelynek a közeljövőben fontos állomásai lesznek. Az nem kérdés, hogy számunkra a párizsi csapatkvalifikáció kiharcolása a feladat, és mivel Szöulban csak egyéni versenyt rendeznek, ez inkább egy tökéletes felvezetésnek tekinthető. Három héttel később, a madridi csapat világkupán következik majd az első igazán lényeges esemény, addigra kell tökéletesíteni a formát. Szingapúr pedig remek előszobája lesz a mostani versenynek. Neuhold Sándor válogatottedző korábban ott dolgozott, bizonyosan minden körülményt ismer majd – nyilatkozta Szilágyi Áron.

Szilágyi Áron: Bőven akad kihívás

Háromszoros olimpiai bajnokunk a formájával kapcsolatosan úgy fogalmazott, hogy az időszaknak megfelelő felkészültségi állapotban van. S azt jó jelnek tartja, hogy a szezon során már két nagy versenyt is sikerült megnyernie: még decemberben az orléans-i Grand Prix-t, március végén pedig a budapesti világkupát. Versenyzőnk a világranglistán a második helyen áll.

– Csapatban az olimpiai kvalifikáció kiharcolása a feladat, egyéniben pedig címvédőként állhatok majd pástra a világbajnokságon, szóval bőven akad kihívás. A versenyek rendezésével kapcsolatos bizonytalanságokkal igyekszünk nem foglalkozni, mi úgy készülünk, hogy minden az eredeti terveknek megfelelően alakul majd – mondta Szilágyi Áron.

Mi lesz a versenynaptárral?

Klasszisunk arra utalt, hogy a Nemzetközi Vívószövetség úgy döntött, újra engedélyezi az orosz és fehérorosz sportolók indulását az áprilistól kezdődő olimpiai kvalifikációs versenyeken, ez viszont a sportágban hatalmas felháborodást keltett, és több versenyt is töröltek. Éppen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság német elnökének, Thomas Bachnak a hazájában, a májusi, tauberbischofsheimi női tőr világkupa lett az első, amelyet töröltek a szervezők. Az Európai Vívószövetség (EFC) sportolói közös nyilatkozatban adtak hangot csalódottságuknak a NOB döntése miatt, s a német mellett a lengyel és a finn szövetség is törölt versenyt, mert nem hajlandók fogadni rendezvényükön orosz és fehérorosz sportolókat.

Borítókép: Szilágyi Áron már a párizsi olimpiára fókuszál (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.