A Ferencváros ezúttal érem nélkül marad a BL-ben

A 2019-es győzelme, 2021-es ezüstje és tavalyi bronzérme után idén érem nélkül marad a férfivízilabda Bajnokok Ligájában a Ferencváros, amely a nyolcas döntő szerdai negyeddöntőjében 8-4-re kikapott a címvédő Pro Reccótól.

2023. 05. 31. 21:31
VARGA Zsolt  Ferencváros
Belgrád, 2023. május 31. Varga Zsolt, az FTC vezetõedzõ (k) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntõjében játszott Pro Recco - FTC-Telekom Waterpolo mérkõzésen Belgrádban 2023. május 31-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt év elteltével újra szabad ég alatt rendezik meg a férfivízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét, de a döntésnek már az első napon megmutatkozott a hátulütője. Vihar csapott le Belgrádra, az eső és a villámlás miatt szerdán félbe kellett szakítani a programot, és a nap leginkább várt mérkőzése, a címvédő Pro Recco és a tavalyi bronzérmes Ferencváros negyeddöntője is késéssel kezdődött.

Ez nem szegte a zöld-fehérek kedvét, akik Danyiil Merkulov remeklésének köszönhetően már az első támadásukból vezetést szereztek. Sajnos ez volt az egyetlen alkalom a rangadón, amikor a magyar csapatnál volt az előny… Alig több mint két perc telt el a mérkőzésből, és már a Pro Recco vezetett, Fekete Gergő egyenlítő gólját pedig nem adták meg a játékvezetők. Egy-egy lövés talált még utat mindkét kapuba, így 3-2-s olasz vezetésnél ért véget a játékrész.

A második negyedben két gólt szerzett emberelőnyben a Recco, a Ferencváros viszont rosszul teljesített e téren. A nagyszünetig öt fórt hagytak kihasználatlanul tanítványai, 5-2 volt az állás az olasz gárda javára.

A fordulás után fordult a kocka is. A Pro Recco többek között kettős emberelőnyben is gól nélkül maradt, míg magyar oldalon Fekete és Merkulov nem hibázott hasonló helyzetben. Ezzel egy gólra csökkent a két csapat közti különbség, ezután viszont a Fradi nagy bánatára egykori játékosa, duplázott, így a zárónegyed előtt újra hárommal ment a Recco.

Szakonyi Dániel cserélte le a kapuban Vogel Somát az utolsó nyolc percre, és bár az FTC hálóőre több védést is bemutatott, az olaszok szereztek még egy gólt a mérkőzés hátralévő részében. A zöld-fehérek többször már nem találtak be, 8-4-re elveszítették a negyeddöntőt. Varga Zsolt utolsó ferencvárosi tornáját tehát érem nélkül, az 5–8. helyek valamelyikén zárja a Ferencváros. 

– A nyolc kapott góllal nem lehetek elégedetlen, a támadójátékunk viszont emberelőnyben sem volt hatékony – idézi a Nemzeti Sport Varga Zsoltot, a Ferencváros vezetőedzőjét. – Próbáltunk változtatni, de kevesebb volt a variációs lehetőségünk, mint az elmúlt években. Az idény végén sokat számít, hogy melyik csapatnak hosszabb a kispadja, sajnos érződött a fáradtság a játékunkon.

A Pro Recco ellenfele a négy között a Vouliagmeni lesz, amely meglepetésre 11-10-re megverte az olasz Bresciát. Egy görög csapat tehát sikerrel járt, egy másik viszont nem – nagy bánatára. A magyar klasszissal felállt Olympiakosz 13-11-re kikapott a Novi Beogradtól. A tavaly ezüstérmes szerbek a csütörtöki elődöntőben a horvát Jug Dubrovnikot 11-9-re legyőző spanyol Barcelonetával csapnak össze.

Férfivízilabda Bajnokok Ligája, nyolcas döntő, negyeddöntő:
Pro Recco (olasz)–Ferencváros 8-4 (3-2, 2-0, 2-2, 1-0)
gólszerzők: Younger, Zalánki 2-2, Fondelli, Hallock, Cannella, Presciutti 1-1, ill. Merkulov 2, Vigvári, Fekete 1-1

További program:

csütörtök:
az 5–8. helyért: 15.30 és 17.00

elődöntő:
VK Novi Beograd–Zodiac Barceloneta 18.30
Pro Recco–Vouliagmeni 20.00

péntek:
a 7. helyért 19.00
az 5. helyért 21.00

szombat:
bronzmérkőzés 19.00
döntő 21.00

Borítókép: Varga Zsolt utolsó ferencvárosi mérkőzései egyikén (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.