David Beckham húzhatja ki a csávából Messit és a Barcelonát

A hétszeres aranylabdás Lionel Messi sorsa egyelőre bizonytalan, csak azt lehet biztosra venni, hogy távozik a francia fővárosból. A célja Barcelona, ám korábbi klubjának a gazdasági helyzete jelenleg nem teszi lehetővé a szerződtetését. Erre a helyzetre kínál megoldást David Beckham, az MLS-ben szereplő Inter Miami tulajdonosa.

Magyar Nemzet
2023. 05. 31. 15:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Naponta jelennek meg találgatások sorsáról. A Paris Saint-Germain hétszeres aranylabdás játékosának lejár a szerződése a francia klubnál, és egyáltalán nem csinált titkot abból, hogy nem hosszabbítja meg a megállapodást. Azt is tudni, hogy a szíve szerint visszatérne Barcelonába, ahol egyéni és csapatszinten is mindent megnyert, számtalan elismerés és trófea mellett 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a csapat mezében.

Fotó: AFP

A gond az, hogy a katalán klub jelenleg képtelen szerződést ajánlani Messinek, hiszen a klubnak el kell adnia játékosokat és csökkentenie kell a költségeket, hogy megkapja a La Liga jóváhagyását az argentin szerződtetéséhez és regisztrálhassa a játékosait a következő idényre, márpedig ez a folyamat több hetet is igénybe vehet. A hírek szerint így Lionel Messi egyetlen ajánlattal áll a nagy döntés előtt, amit még hetekkel ezelőtt kapott: a szaúdi al-Hilaltól érkezett, és állítólag 1,2 milliárd euróról szól két évre.

A tekintélyes L'Équipe-re hivatkozva azonban az ESPN szerint lesz megoldás a 35 éves világbajnok visszatérésére Barcelonába, mert az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Inter Miami és a spanyol bajnokság címvédője összefogott a cél érdekében. David Beckhaméknek módjukban áll szerződtetni Messit, a klub pedig azonnal kölcsönadná őt egy idényre a Barcelonának, kijátszva ezzel a pénzügyi fair play-t, az Inter Miami így megszerezhetné őt, s kölcsönszerződése után itt játszhatna tovább. Ráadásul 2024 nyarán a Copa Américát az Egyesült Államokban rendezik, így Messi megszerzése marketingszempontból is igen fontos lehet.

Borítókép: Lionel Messi egy trükkel kerülhet közelebb a terve megvalósulásához (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.