Ancelotti jövője újra téma a Real Madridnál a kupagyőzelem után + videó

A Real Madrid nyerte meg a labdarúgó spanyol Király-kupát, miután szombat éjjel a Sevillában rendezett fináléban 2-1-re verte az Osasunát. Carlo Ancelotti együttese a klub történetének századik nagy trófeáját gyűjtötte be.

Magyar Nemzet
2023. 05. 07. 8:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sevillában 57 ezer néző előtt játszott meccsen a Real Madrid már a második percben megszerezte a vezetést góljával, az Osasuna az 57. percben Torró révén egyenlített, de a 70. percben jött újra Rodrygo, és a második góljával eldöntötte a kupa sorsát. Carlo Ancelotti csapata – amely kedden címvédőként a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén az angol bajnok Manchester Cityt fogadja – története során a 20. alkalommal diadalmaskodott a Király-kupában.

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti Forrás: Twitter/Real Madrid C. F.

S ami még nagyobb szám: a Real Madrid a 100. nagy trófeáját szerezte, Florentino Pérez pedig az elnöksége alatti 32. trófeával beérte Santiago Bernabéut. A bajnokságban azonban a csapat csak a harmadik, az éllovas Barcelona 14 ponttal többet gyűjtött, és korában arról is szóltak a hírek, hogy Ancelotti jövője bizonytalan a klubnál. Főleg azután erősödtek fel ezek a hangok, hogy Ednaldo Rodrigues, a Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) elnöke március végén kijelentette, azt szeretné, hogy Ancelotti legyen a válogatott következő szövetségi kapitánya. (A vb-n a horvátok elleni negyeddöntőben kiesett brazil válogatottat ideiglenes megbízatással Ramon Menezes irányítja.)

Ancelotti munkájával elégedett az elnök

A Király-kupa megnyerése után azonban Florentino Pérez leszögezte, hallani sem akar arról a hírekről, hogy Ancelotti átvenné a brazil válogatott irányítását.

– Még egy év hátravan a szerződéséből, és nagyon elégedettek vagyunk vele – jelentette ki a Real Madrid elnöke.

A jövőjét firtató kérdésre Ancelotti a következő tömör választ adta: – Már többször elmondtam, hogy a szerződésem 2024-ig szól.

Carlo Ancelotti korábban azt is leszögezte, csak akkor távozik a szerződése lejárat előtt, ha kirúgják. S a jelek szerint ez a veszély egyáltalán nem fenyegeti, akkor sem, ha a királyi gárda a Bajnokok Ligájában nem tudja megvédeni a címét.

A Király-kupa döntőjének összefoglalója:

Borítókép: A Real Madrid történelmi győzelmet aratott Sevillában (Forrás: Twitter/Real Madrid C. F.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.