időjárás 23°C Medárd 2023. június 8.
logo

Elözönlik Budapestet az olasz és spanyol futballszurkolók

Magyar Nemzet
2023.05.25. 16:44 2023.05.25. 17:26
Elözönlik Budapestet az olasz és spanyol futballszurkolók

A két érintett klub, a Sevilla és a Roma vezetői is mindent rendben találtak a Puskás Arénában, az Európa-liga idei döntőjének helyszínén. Mindkét kub kimerítette a 15 ezer belépőre rúgó keretét, telt ház lesz a május 31-i találkozón.

– Kimondottan nagy, tizenöt-húsz fős küldöttség érkezett, közvetlenül a csapatokat érintő dolgok mellett rengeteg fontos apróságot egyeztetett az UEFA még népesebb helyszíni szervezői csapata a két klubbal, a biztonságon, a közlekedésen át az edzések, a sajtótájékoztatók kérdésén át a szállodai ügyekig. Minden rendben volt. Persze egy döntőbe jutás hatalmas öröm, de nincs könnyű életük, mert a Roma hétfőn, a Sevilla szerdán játszott bajnoki meccset, és ezek közé kellett beszorítani a helyszíni szemlét – tájékoztatta az Európa-liga idei döntőjének előkészületeiről a Borsot Dinnyés Márton, az MLSZ kommunikációs osztályának vezetője, az UEFA médiabizottságának tagja.

Mindkét klub értékesítette a neki biztosított tizenötezer jegyet, így már biztos, hogy telt ház lesz a találkozón. A távolság miatt nem meglepő, hogy mindkét klub szurkolói túlnyomó többségben repülővel érkeznek Budapestre és azzal is távoznak. Ráadásul a közülük a legtöbben a mérkőzést megelőző napon érkeznek és a meccs utáni napon távoznak, tehát a Liszt Ferenc repülőtéren ugrásszerűen megnövekszik majd az utasforgalom, ami jelentős szervezési feladat elé állítja a klubokkal kapcsolatban álló utazási irodákat, légitársaságokat.

– Némileg hasonló volt a helyzet a 2020-as Bayern München–Sevilla Szuperkupa-mérkőzésen, de akkor lényegesen kevesebb néző érkezett. Óriási előnye az itteni, Szabó Vilmos által vezetett hazai rendezői stábnak, hogy konkrét tapasztalatai vannak a nagy mérkőzések szervezésében az Eb-nek és a válogatott mérkőzéseknek is köszönhetően.

A már említett 2020-as Bayern München–Sevilla meccs, valamint a 2021-es Európa-bajnokság budapesti összecsapásai után az Európa-liga idei fináléja újabb mérföldkő a Puskás Aréna életében. A következő lépcsőfok egy Bajnokok Ligája-döntő lenne a következő években.

Borítókép: A 2021-es Magyarország–Franciaország Európa-bajnoki mérkőzés örök emlék (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.