Az Inter kupagyőzelmét újabb konfliktus árnyékolja be

Megvédte címét az Olasz Kupában az Internazionale. A milánói csapat Lautaro Martínez duplájával fordított, és 2-1-re nyert a szerda esti döntőben a Fiorentina ellen. Az Inter kilencedik alkalommal szerezte meg a trófeát, de a Bajnokok Ligája-döntő előtt újabb belső konfliktust kell megoldania a milánói csapatnak.

Magyar Nemzet
2023. 05. 25. 7:49
Inter Olasz Kupa
2023 Olasz Kupa Internazionale Fiorentina Fotó: Twitter/Inter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz klubfutball némileg váratlan idénybeli felemelkedését jól jelzi, hogy az Olasz Kupa fináléját két olyan csapat játszotta, amely európai kupadöntőt is játszik még az idényben: az Inter a Manchester City ellenfele lesz a Bajnokok Ligája-döntőben, a Fiorentina a Konferencialigát nyerheti meg a West Ham United ellen. A római Coppa Italia-döntőben az Inter ünnepelhetett, amely Lautaro Martínez duplájával fordított a Fiorentina ellen.

Lautaro Martínez Inter
Az itt fejelő Lautaro Martínez volt az Inter hőse (Fotó: Twitter/Inter)

Pedig a Fiorentina álomkezdést mutatott be, Nico González góljával már a harmadik percben vezetett. Martínez azonban megszerezte a századik, majd a százegyedik gólját is Inter-mezben, így a félidőre már a milánóiak mehettek 2-1-es előnnyel, a második félidőben pedig nem született újabb találat. A világbajnok támadó pedig száz gól felett sem tervez leállni.

– Így akarom folytatni, hozzátenni a magamét a csapat sikereihez és trófeákat nyerni az Interrel – mondta a döntő legjobbjának választott Martínez az Inter Olasz Kupa-győzelme után. – Rosszul kezdtük a meccset, de aztán javítottunk, és sikerült fordítanunk.

A kupagyőzelem ellenére nem volt minden tökéletes az Inter oldalán. A kupaspecialista Simone Inzaghi, aki edzőként immár három Olasz Kupát és négy olasz Szuperkupát nyert, összeveszett bosnyák támadójával, miután Edin Dzeko rosszul fogadta a lecserélését. Nem ez volt az első eset az idényben, hogy a rutinos csatár felkapta a vizet a lecserélése miatt, de olyan is előfordult már a szezonban, hogy Dzekónak a pályán nekirontott csapattársa, André Onana.

A meccsek utáni megszólalásokban azonban rendre a felfokozott idegállapotra hivatkoznak az Internél, amely minden konfliktus ellenére jól muzsikál, az olasz Szuperkupa után már második trófeáját szerezte az idényben. A mostani összezörrenést is gyorsan rendezni kell, a milánóiak a bajnokságban még a dobogóért és a jövő idénybeli BL-indulásért küzdenek, a szezon zárásaként pedig következik majd a Bajnokok Ligája-döntő az Inter számára.

A Fiorentina nem ismételné meg az Inter elleni hibákat

A Fiorentina huszonkét év után nyerhette volna meg ismét az Olasz Kupát, de elmaradt a siker. A firenzeiek a Serie A-ban csak a középmezőnyben állnak, így egyetlen esélyük maradt, hogy jövőre is nemzetközi porondon szerepeljenek: meg kell nyerniük a Konferencialiga-döntőt a West Ham United ellen.

– Amikor egyetlen meccs dönt mindenről, az első hiba is döntő lehet. Az egyenlítésig semmit sem engedtünk az Internek, de aztán tizenöt percre visszaestünk, az ellenfél pedig kihasználta ezt. Nekünk volt több helyzetünk, de az Inter hatékonyabb volt a kapu előtt. Ezen javítanunk kell a Konferencialiga-döntőben, de ha ugyanilyen szellemiségben játszunk, megszerezhetjük a trófeát – értékelt a Fiorentina vezetőedzője, Vincenzo Italiano.

Borítókép: A Szuperkupa után az Olasz Kupa is az Interé lett a 2022/23-as idényben (Fotó: Twitter/Inter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.