Az Inter kapusát le kellett fogni, teljesen elborult az agya

Bár a győztes gólt Romelu Lukaku szerezte, valójában André Onana volt az Inter hőse a Porto ellen 1-0-ra megnyert BL-nyolcaddöntős meccsen, mert a kameruni kapus szenzációsan védett. S közben annyira extázisba került, hogy egy szóváltás után le kellett fogni, mert neki akart menni a saját csapattársának, Edin Dzekónak. Az Inter háza táján nem ez volt az első hasonló eset mostanában.

Magyar Nemzet
2023. 02. 23. 10:07
André Onana
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyögvenyelős győzelmet aratott az Inter szerdán a Porto ellen, emberelőnyben csak az utolsó tíz percben szerezte meg a vezetést, a gólszerző Romelu Lukaku magyarázkodott is a lefújás után. Valójában azonban nem az eredményt kell magyaráznia a milánói együttes tagjainak (mégiscsak előnyt szereztek a portói visszavágóra), hanem azt a látványos balhét, ami André Onana és Edin Dzeko között tört ki a pályán, s le kellett fogni a bedühödött kapust, hogy ne menjenek ölre.

ONANA, André
André Onana volt az Inter egyik legjobbja, de nem bírt az indulataival Fotó: Luca Bruno

Az eset a második félidőben, még 0-0-nál történt, amikor Onana reklamált a játékvezetőnél, Dzeko pedig odaszólt neki, hogy maradjon csöndben és inkább a játékkal foglalkozzon. Onana ezen annyira felhúzta magát, hogy elkezdett üvöltözni a bosnyák csatárral, hogy fogja be a száját, és indulatosan meg is indult felé, ekkor lépett közbe a békebíró szerepét magára öltő Hakan Calhanoglu, aki megállította a kameruni kapust és befogta a száját.

– Ezek a dolgok megtörténnek egy meccsen, mindenki azt gondol róluk, amit akar – beszélt a balhéról Onana. – Ha az adrenalin dühössé tesz minket, az segíthet az olyan meccseken, mint amilyen ez volt, szóval semmi gond.

Calhanoglu sem csinált nagy ügyet csapattársai civakodásából. – Ezek normális dolgok, a Bajnokok Ligájában vagyunk és mindenki győzni akar. Már csak nevetünk az egészen, mert ha az adrenalin ilyen magasra szökik, megesik az ilyesmi – fogalmazott a török középpályás.

Kár, hogy most Onana viselkedése a fő téma, mert a teljesítménye még látványosabb volt a Porto ellen, szenzációs védésekkel járult hozzá az Inter kapott gól nélküli sikeréhez, íme egy kiragadott jelenet:

Lukaku csapattársa édesanyját szidta

Az utóbbi időben forrnak az indulatok az Inter háza táján, tíz napon belül ez ugyanis már a második eset volt, hogy a pályán esett egymásnak a csapat két játékosa. Február 13-án a Sampdoria ellen 0-0-ra végződött olasz bajnokin Lukaku és Nicolo Barella kaptak össze, miután az utóbbi csalódotton a magasba emelte a kezét, amikor a belga csatár eladott egy labdát.

Lukaku ezt kikérte magának, szerinte sértő volt a mozdulat. Barella visszaszólt, mire Lukaku trágár szavakkal zárta le a vitát, Barella édesanyját pedig prostituáltnak nevezte, természetesen ennél hétköznapibb megfogalmazásban. Az Inter belső vizsgálatot indított az ügyben.

Mindenesetre a jelek szerint jót tesz a csapatnak a felfokozott idegállapot, ugyanis a Porto ellen Barella szép beadása után szerzett gólt Lukaku.

Borítókép: André Onana gyógyszere elgurult a Porto ellen (Fotó: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.