Felesége dönthet Lionel Messi jövőjéről – egy célpont kizárva

Szaúd-Arábia? Barcelona? Egyesült Államok? Csak az tűnik biztosnak, hogy a nyáron Lionel Messi elhagyja a Paris Saint-Germain együttesét, az viszont jelenleg legalább háromesélyes, hogy hol folytathatja a karrierjét. Messi jövője legalább annyira családi kérdés, mint futballszakmai, és a felesége, Antonela Roccuzzo nem is rejti véka alá a véleményét.

Magyar Nemzet
2023. 05. 09. 10:41
null
This handout picture provided by the Saudi Tourism Authority on May 1, 2023, shows Argentina's forward Lionel Messi, his wife Antonela Roccuzzo visiting Diriyah near Riyadh. (Photo by Saudi Tourism Authority / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SAUDI TOURISM AUTHORITY " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - NO ARCHIVE-DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

szerződése az idény végén lejár a PSG-vel, s bár a tavaly Katarban megnyert világbajnoki cím után jó esély volt arra, hogy a francia klub hosszabbítani tud az argentin klasszissal, ennek az esélye mostanra minimálisra csökkent.

Antonela Roccuzzo, Lionel Messi felesége tudja, mit szeretne. Fotó: AFP

Messi amióta visszatért a vb után a PSG-hez, adós az ősszel mutatott kiváló teljesítménnyel, amivel magára haragította a szurkolókat, legutóbb pedig a klub engedélye nélkül tett látogatást Szaúd-Arábiában, ami miatt felfüggesztették. A bocsánatkérés és annak elfogadása is megtörtént azóta, de nyilvánvalónak tűnik, hogy Messi két év után el kívánja hagyni Párizst – és már a klub sem feltétlenül ragaszkodik a maradásához.

Hol köthet ki Lionel Messi?

Legtöbbször három lehetőséget említenek Messi következő állomásaként. Az egyik az Egyesült Államok, ahol a David Beckham vezette Inter Miami fogadná őt tárt karokkal. A másik Szaúd-Arábia, ahol a tavaly decemberben oda igazoló nyomdokába léphetne. Innen a hírek szerint mesés ajánlatot kapott Messi, aki a világ legjobban fizetett futballistája lenne évi 400 millió eurós bérért az al-Hilalnál.

A harmadik opció pedig a Barcelona. Kétségünk sem férhet hozzá, hogy minden érintett ennek a megvalósulását akarja a leginkább, de ez bonyolult ügy, hiszen a katalán klub továbbra is súlyos anyagi gondokkal küszködik, Messi fizetése pedig nagy teher lenne. Legalábbis az biztos, hogy a Barcának több sztárját el kellene küldenie, hogy a spanyol liga engedélyezze az üzletet.

Mit óhajt Messi felesége?

A francia L’Equipe értesülése szerint Messi felesége, Antonela Roccuzzo kijelentette, hogy semmiképpen sem szeretne a Közel-Keletre költözni a gyerekekkel. Tehát ez alapján hiába a hatalmas pénzszerzési lehetőség, Messi nem valószínű, hogy Szaúd-Arábiába igazol. A lap azt is tudni véli, hogy Antonela szíve szerint Európában maradna a családdal.

Messi és felesége ötéves koruk óta ismerik egymást, és 2008 óta alkotnak egy párt, azóta három fiúk született. Biztosra vehető, hogy Messi nem ír alá olyan klubhoz, ahol a felesége nem szeretne élni. A kérdés csupán az, hogy ha a Barcelonába való hazatérés nem jön össze a családnak, akkor mit mond majd Antonela. 

Borítókép: Nemrég Szaúd-Arábiában kirándult Messi és felesége (Fotó: Saudi Tourism Authority / AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.