Futballisták így nem szerelnek, de Kerkez Milos igen! + videó

A magyar válogatott Kerkez Milos hihetetlen szerelést hajtott végre a holland bajnokság legutóbbi fordulójában. Gyakorlatilag a hátával vetette magát a labdára, és meg is szerezte azt. Klubja nem hagyta szó nélkül az őrületes mutatványt.

Magyar Nemzet
2023. 05. 24. 20:58
null
Amszterdam 20230506 Labdarúgás 2023 Eredivisie Ajax Amsterdam AZ Alkmaar Fotó Árvai Károly Nemzeti Sport Kerkez Milos Fotó: Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

elemében volt az AZ Alkmaar színeiben vasárnap, a NEC Nijmegen otthonában 3-0-ra megnyert holland bajnokin. Klubja osztott meg egy videót a Twitteren a 19 éves balhátvéd egészen egyedi szereléséről: Kerkez először hagyományos becsúszással próbál labdát szerezni, ami nem jött össze, de azonnal felpattan, és újra a labda után veti magát, ezúttal a hátával, és sikerrel is járt. Íme:

Az AZ Alkmaar röviden és tömören foglalja össze Kerkez mutatványát. „Mindent belead” – írták a videóhoz. Ami azt illeti, olykor túlságosan igaz ez a hatszoros magyar válogatott játékosra, ugyanis Pascal Jansen, az AZ vezetőedzője, az idény során bevezetett egy szabályt, miszerint Kerkez az edzéseken nem léphet oda a társaknak, sokszor ugyanis ezt túlzott vehemenciával tette meg.

– Időnként kimegy a fejemből, de aztán beugrik, azért hozta, nehogy valaki megsérüljön – nyilatkozta erről Kerkez a Nemzeti Sportnak. – Védőként az a feladatom, hogy megszerezzem a labdát, és ha ehhez az kell, hogy teljes odaadással álljak bele egy-egy szerelési kísérletbe, nem vacillálok. Ugyanakkor ma már csak akkor csúszok be, ha száz százalékig biztos vagyok benne, hogy elérem a labdát, feleslegesen nem kockáztatok.

Kerkez nagyszerű idényt fut az AZ-ban, összességében 51 tétmeccsen öt gólt és nyolc gólpasszt jegyez, abszolút húzóembere az Alkmaarnak, amely a Konferencia-ligában az elődöntőig jutott, s végül csak az angol West Ham United ellen esett ki. Kerkez itt is csapata egyik legjobbja volt, 11 meccsen négy gólpasszt osztott ki.

Kerkez, Benfica, El Clásico

A Transfermarkt tízmillió euróra teszi az értékét, s bár a szerződése 2026-ig szól a klubbal, jó esély van rá, hogy a nyáron távozik, és a Benfica játékosa lesz. A portugál sztárcsapat sajtóhírek szerint Kerkezzel már meg is egyezett, klubjával azonban még nem.

A magyar játékos a spanyol Marca című lapnak adott interjúban arról beszélt, hogy a La Liga az álma. – Sokat nézem a La Ligát. Emlékszem néhány őrült El Clásicóra. Elképzelem, hogy egyszer én is ott futballozom. De ahogy mondtam, nem zavarodtam meg, szeretnék sokat játszani az AZ-ben – fogalmazott Kerkez, akinek a Benfica kiváló ugródeszka lenne Spanyolország legjobb csapatai felé is akár.

Borítókép: Kerkez Milos szerelése felkapott lett az interneten (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.