Huszti Szabolcs korábbi edzője búcsúzik Maradona szeretett klubjától

Egészen szürreális az, ami Nápolyban történik. Harminchárom évvel a Diego Maradona nevével fémjelzett generáció bajnoki címe után újra aranyérmes Napoli minden bizonnyal edzőt cserél a szezon végén. A sikerkovács, Luciano Spalletti nem jön ki Aurelio de Laurentiis elnökkel, ezért távozik a dél-olaszoktól.

Magyar Nemzet
2023. 05. 22. 8:20
Luciano Spalletti
Napoli's Italian coach Luciano Spalletti looks on prior to the UEFA Champions League round of 16, second leg football match between SSC Napoli and Eintracht Frankfurt at the Diego-Maradona stadium in Naples on March 15, 2023. (Photo by Tiziana FABI / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban már részletesen írtunk Aurelio de Laurentiis abszurd gondolatairól. A Napoli klubelnöke ki nem állhatja az angol kultúrát, Lionel Messit debilnek nevezi, és van még néhány forradalmi gondolata a labdarúgás szabályainak megújításáról, mert szerinte a túl hosszú játékidő miatt az emberek jelentős része, csakúgy, mint ő maga, elbóbiskol a meccsek alatt.

Spalletti a szezon végén távozik Nápolyból                 Fotó: Europress/AFP/Alberto Pizzoli

Nos, De Laurentiis úgy tűnik, újabb hajmeresztő lépéssel borzolja az emberek idegeit. Sikerült összevesznie a klubbal harminchárom év után bajnokságot nyerő edzővel, Luciano Spallettivel. Már több lap is megszellőztette, hogy a 64 éves szakember távozik a nyáron. Az Inter elleni 3-1-es győzelem után ezt maga az érintett erősítette meg a mérkőzést követő nyilatkozatában. – Ez már eldőlt, az ember pedig nem gondolja meg magát egyik napról a másikra. Ha reggeltől estig dolgozol, bizonyos dolgok megfordulnak a fejedben. Amikor nem vagy meggyőződve arról, hogy mindent meg tudsz adni a körülötted lévőknek, amit megérdemelnek, akkor érdemes átgondolni a helyzetet, hoznod egy döntést és kitartanod mellette. Szóval ez nem csak úgy a semmiből jött” – idézte a Football Italia Spallettit. 

Huszti Szabolcs korábbi szentpétervári edzője munkamániás: kiderült, hogy két éve, a nápolyi szerződése óta szinte beköltözött az edzőközpontba, a családja Toszkánában maradt.

A sajtóban máris megindultak a találgatások arról, hogy ki lehet a Diego Maradona nevével fémjelzett generáció után harminchárom évvel a bajnoki címet szerzett Spalletti utódja Nápolyban. Eddig Julian Nagelsmann, Gian Piero Gasperini, Rafa Benítez, Vincenzo Italiano, Antonio Conte és Roberto De Zerbi nevét lehetett hallani.

Borítókép: Luciano Spalletti (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.