Az őrjöngő magyar riporter és Emily Bölk – rekordnézettség lett + videó

Az MVM Dome-ben a múlt hét végi női Final Four „világcsúcsot” hozott a női kézilabda-mérkőzések helyszíni nézőcsúcsát tekintve, és az eseményt itthon közvetítő Sport TV is remek adatokat tud felmutatni. A második elődöntő utolsó másodpercében győztes gólt szerző ferencvárosi Emily Bölk találata, és ahogyan ezt Méhes Gábor közvetítette, tarol a Facebookon is.

Magyar Nemzet
2023. 06. 05. 15:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton a Final Fourban telt ház, azaz 20 022 néző látta a Ferencváros–Esbjerg (30-29) elődönőt az MVM Dome-ban – amelynek a végén Emily Bölk gólja döntött –, ezzel a női kézilabdában új nézőcsúcs született, átadva a múltnak a 2013-as világbajnokság döntőjének rekordját, amikor a Brazília–Szerbia mérkőzést Belgrádban 19 467-en nézték a helyszínen. (A brazilok győztek 22-20-ra.) Klubszinten az eddigi csúcsot a 2023 februárjában rendezett Borussia Dortmund–Siófok KC Európa-liga mérkőzés tartotta, azon a csoportmérkőzésen 11 112-en voltak jelen a Westfallenhalle Arénában. (A németek 26-23-ra nyertek.) Az MVM Dome-ban vasárnap ugyancsak telt ház volt a Vipers–Ferencváros (28-24) döntőn is, ez pedig tehát világcsúcs-beállítás.

Emily Bölk
Emily Bölk a döntőben is harcos volt Fotó: Mirkó István

S a Final Four döntője volt a Sport TV eddigi legnézettebb közvetítése 2023-ban. A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a két nap során hétszázezren kapcsoltak legalább egy percre az élő közvetítésre. Nem meglepő, mivel először volt két magyar csapat érdekelt a végjátékban – a Győri ETO bronzérmes lett.

Emily Bölk gólja megunhatatlan

A Sport TV Facebook-oldalára kikerült egy egyperces videó Emily Bölk Esbjerg elleni, mindent eldöntő győztes góljáról. A videó már 860 ezernél is több embert ért el, és több mint 142 ezer interakciót generált. 

Ezzel párhuzamosan a csatorna a kommentátorról, Méhes Gáborról is publikált egy videót, amelyben az ő reakcióját láthatjuk a gólra Ez a két videó generálta ebben az évben a legnagyobb aktivitást a Sport TV Facebook-oldalán.

A Nielsen közönségmérés adatai alapján az FTC–Vipers mérkőzés volt a 2023-as év eddigi legnézettebb közvetítése a Sport1-en. A kereskedelmi szempontból kiemelten fontos 18–49 éves férfi tévénézők 12,2 százaléka nézte a finálét, amivel ebben a korcsoportban a Sport1 volt a legnézettebb csatorna Magyarországon az adott idősávban (17.44–19.37). A teljes lakosság tekintetében négy, a 18–49 éves férfiak körében hat éve nem nézték ennyien a női BL-döntőt.

Maradjon Budapesten a Final Four!

A Magyar Kézilabda-szövetségnek (MKSZ) nem lehet más célja, hogy Budapesten tartsa a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének megrendezését – emelte ki Pálinger Katalin. Az MKSZ alelnöke az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy az európai szövetséggel (EHF) volt már szó a hosszabbításról, és a múlt hétvégi rendezés kapcsán is érkeznek a pozitív visszajelzések az EHF részéről. Az élő szerződés alapján 2024-ig rendezi a magyar főváros a női Final Fourt.

– A női kézilabdázás csúcsát rendeztük meg. A visszajelzések alapján mindenki elégedett volt, mindenkinek nagyon tetszett. Személy szerint egy picit csalódott vagyok a Győr miatt, döntőt kellett volna játszani, a Ferencváros pedig kellemes meglepetés volt – fogalmazott a magyar válogatott és az ETO korábbi kiváló kapusa.

Borítókép: Emily Bölk egy másodperccel a vége előtt dobta a győztes gólt az elődöntőben (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.