Michelisz elvesztette pontelőnyét a bajnokság élén

Kis szerencsével összejöhetett volna a dobogó Michelisz Norbert számára az első futamon a Hungaroringen, de a realitás most a negyedik-hatodik hely valamelyike volt. Végül hatodik lett a szombati versenyen Michelisz, aki ezzel elveszítette pontelőnyét a bajnokság első helyén. Remélhetőleg csak ideiglenesen.

2023. 06. 17. 18:30
Michelisz Norbert
Forrás: Hyundai Motorsport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután az időmérőn az ötödik leggyorsabb kört futotta lapunknak elmondta, hogy a negyven kiló pluszsúllyal az autóban ez volt a maximum, nem volt esélye a pole pozícióért küzdeni. A tempóhátrány az első futamon is érződött szombaton. Michelisz rögtön a rajtnál vesztett két helyet, amit egy előzéssel később szépített, s végül a hatodik helyen intették le.

Michelisz Norbert
Michelisz Norbert még megőrizheti első helyét a bajnokságban a Hungaroringen. Fotó: Hyundai Motorsport

– Valahol erre számítottam, a negyedik és hatodik hely közötti célba érést – értékelt lapunknak a futam után Michelisz Norbert. – Sejtettem, hogy a pluszsúly miatt a versenyen is küszködni fogunk, és ha nincs meg a tempó, akkor ez a realitás. A rajtom közepes volt, kicsit kipörögtek a kerekeim. Az volt a baj, hogy mögöttem Urrutia és Vervisch is nagyon jól kapta el a rajtot, próbáltam a pozíciót tartani, de a kettes kanyarban már kívül voltam, és nem volt mit tenni.

A második körben a Link&Cót vezető Urrutiát Michelisz visszaelőzte, de az audis Vervisch-t már nem tudta utolérni. Kapott is néhány vigasztaló vállveregetést a Hyundai garázsában a csapat szerelőitől.

– Igyekeztem kihasználni a kakaskodást előttem, ami sikerült, az előzés tiszta manőver volt – emlékezett vissza Michelisz. – Utána próbáltam nyomást helyezni az előttem haladó Vervisch-re, de ez volt a maximum, mert az egyenesben mindig ellépett, utána pedig a kanyargós részeken hiába tudtam zárkózni rá, annyira nem, hogy az előzéssel próbálkozzak.

Michelisz azért bánhatta, hogy nem lett legalább ötödik, mert Yann Ehrlacher magabiztos rajt-cél győzelmet aratott, így a Link&Co francia versenyzője beérte pontszámban a Hungaroring előtt éllovas magyar riválisát. Jelenleg mindkettejüknek 175 pontja van, de van még egy verseny vasárnap, amelyen Michelisz a hatodik, Ehrlacher a tizedik helyről rajtol.

– Ha jobban sikerül a rajt, akkor van esély az erős pontszerzésre – tekintett előre Michelisz. – Most megnézzük, miben tudunk javulni, és az a cél, hogy a mainál több pontot gyűjtsek. Köszönöm mindenkinek, aki itt volt a Hungaroringen, és szurkolt nekem.

TCR World Tour, a bajnokság élmezőnye hét verseny után: 1. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 179 pont, 2. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 179, 3. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 148, 4. Rob Huff (brit, Audi) 136, 5. Néstor Girolami (argentin, Honda) 132.

A második futamot vasárnap 12 órakor rendezik.

Borítókép: Michelisz Norbert a Hungaroringen ismerős dombok ölelésében versenyez (Fotó: Hyundai Motorsport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.