„Néha megkergettek minket, kis tökösöket” – időutazás Gera Zoltánnal

Gera Zoltán és Sándor György örökre felejthetetlenné varázsolta a Hátsó füves futballmentő túra bodrogközi, közelebbről györgytarlói állomását. A 97-szeres válogatott labdarúgó, az U21-es csapat szakvezetője az esemény apropóján a gyerekkoráról is mesélt.

Magyar Nemzet
2023. 06. 10. 10:03
null
20230604 Györgytarló Hátsó Füves futballmentő túra Fotó: Koncz Márton - Nemzeti Sport Fotó: Koncz Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bodrogközbe, Györgytarlóra látogatott a Hátsó füves futballmentő túra csapata. Oda, ahol legutóbb hét éve rendeztek labdarúgó-mérkőzést. Egy napra megelevenedett a múlt és az időutazáshoz Gera Zoltán is hozzájárult. A 97-szeres válogatott játékos pályára lépett, sőt két gólt rúgott a Zempléni Főnix színeiben az újjáéledő helyi csapat elleni mérkőzésen, s élménybeszámolót is tartott Sátoraljaújhelyen a Kazinczy-múzeumban.

Gera Zoltán felelevenítette, hogy édesapja hatására lett futballista. – Apám, Gera Sándor szenvedélyes focista volt. Sajnos ő nem jutott olyan magas szintre, mint én, pedig túlzás nélkül mondhatom, tehetségesebb játékos volt nálam – lepett meg e kijelentésével mindenkit a korábbi kiváló futballista. Majd arról mesélt, hogy a édesapja, aki a megye kettes Nagykozár kapusa volt, már kisgyerekként magával vitte a mérkőzésekre, s arról álmodozott, hogy egyszer egy csapatban játszhasson vele. S ennek érdekében mindent meg is tett.

 

– Amint elkezdtem járkálni, totyogni, már rugdostam a labdát, ha nem volt más, egyedül is. Nagyon szerettem focizni. Szenvedélyesen játszottunk a környékbeli gyerekekkel. Nem zavart az sem, hogy a betonos pályán folytak a meccsek, becsúsztunk, ollóztunk. Ott az ember könnyen megtanulta, hogyan kell esni. Persze, tele voltunk horzsolásokkal. A játszótér sok mindenre megtanított. Ha legyőztük a meccsen a nálunk idősebbeket, néha megkergettek minket, kis tökösöket – emlékezett pályafutása kezdeti buktatóira Gera Zoltán, aki olyan őszinte szeretetben ritkán részesült, mint Györgyarlón.

Az eseményről készült riportot a Hátsó füves oldalán olvashatják el, íme, a Nemzeti Sport videója a programról.

Borítókép: Gera Zoltánnak nem derogált a falusi pályán játszani (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.