A Juventus nem küzd, lemond a Konferencialigáról

Hamis könyvelés miatt kizárta az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a Konferencialigából az olasz Juventust. A torinói klub nem fellebbez, helyét az előző kiírás döntőse, a Fiorentina veszi át a harmadik számú sorozatban.

Magyar Nemzet
2023. 07. 28. 21:11
UEFA Europa League - Sevilla vs Juventus Federico Chiesa
epa10637823 Juventus forward Federico Chiesa reacts after the UEFA Europa League second leg semi final soccer match between Sevilla FC and Juventus at Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla, southern Spain, 18 May 2023. EPA/Jose Manuel Vidal Fotó: EPA/Jose Manuel Vidal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Juventus eseménydús idényt tudhat maga mögött. A torinói klub leszerepelt a Bajnokok Ligájában, s több különböző pénzügyi szabálysértés miatt is vizsgálódtak az egyesület ellen. Bár a pályán elért eredmények alapján a Juventus indulhatott volna a BL 2023/24-es kiírásában, a tízpontos büntetés miatt csak a Konferencialiga-részvételt érő hetedik helyen zárt a csapat a Serie A-ban.

Az UEFA azonban a hamis könyvelés miatt kizárta a Juventust, így a torinóiak a Kl-ről is lemaradnak. Igaz, ezt talán nagyon nem is bánják a Zebráknál, akik nem fellebbeznek az ítélet ellen, inkább a bajnokságra koncentrálnak és arra, hogy a 2024/25-ös idényben visszatérhessenek a Bajnokok Ligájába.

A Juventus már a második topligás csapat volt, amelyet az UEFA kizárt az idei Konferencialigából. A spanyol Osasuna azonban sikeresen fellebbezett, a nemzetközi Sportdöntőbíróság döntése értelmében a pamplonai klub mégis elindulhat a harmadik számú sorozatban.

Borítókép: A Juventus nem a legszebb időszakát éli (Fotó: EPA/Jose Manuel Vidal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.