A VAR a frászt hozta a villámlábú belga sportolóra

Jasper Philipsen volt a leggyorsabb a francia kerékpáros-körverseny idei első mezőnyhajrás szakaszán. A Tour de France harmadik szakasza még Spanyolországból indult, de már Franciaországban ért véget. Összetettben nem történt jelentős változás, továbbra is Adam Yates vezet.

Magyar Nemzet
2023. 07. 03. 18:30
Tour de France 2023
Amorebieta-Etxano, 2023. július 3. Versenyzõk a 110. Tour de France francia országúti kerékpáros körverseny harmadik, Amorebieta-Etxano és Bayonne közötti, 193,5 kilométeres szakaszán 2023. július 3-án. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bilbaói nagy rajt után még a Tour de France harmadik szakasza is Spanyolországból indult, de az első kettővel ellentétben ez már Franciaországban ért véget, méghozzá a papírformának megfelelően mezőnyhajrával.

Rengeteg sprinter pályázott a szakaszgyőzelemre, végül a tavalyi Tourt két etapgyőzelemmel zárt belga Jasper Philipsen (Alpecin–Deceuninck) volt a leggyorsabb. Nem örülhetett azonban felszabadultan, ugyanis a zsűri hosszan vizsgálta, hogy nem húzott-e be szabálytalanul honfitársa, Wout van Aert (Jumbo–Visma) elé.

Futballban is megszoktuk már a VAR-vizsgálódás feszült perceit, most hasonlót ért át Philipsen is, aki már adta volna a győztes interjúját, amikor rászóltak, hogy várjanak még. Végül azonban a belga fellélegezhetett, megtarthatta a szakaszsikert.

Az összetettben nem történt jelentős változás, Adam Yates (UAE Team Emirates) gond nélkül őrizte meg a sárga trikót. Várhatóan kedden sem kell majd izgulnia, újabb mezőnyhajrás szakasz várható.

Tour de France, 3. szakasz, Amorebieta-Etxano–Bayonne, 193,5 km

1. Jasper Philipsen (belga, Alpecin–Deceuninck) 4:43:15 óra
2. Phil Bauhaus (német, Bahrain–Victorious) azonos idővel.
3. Caleb Ewan (ausztrál, Lotto Dstny) a. i.

Az összetett állása

1. Adam Yates (brit, UAE) 13:52:33 óra
2. Tadej Pogacar (szlovén, UAE Team Emirates) 6 másodperc hátrány
3. Simon Yates (brit, Jayco AlUla) 6 mp h.

Borítókép: A Tour de France mezőnye megérkezett Franciaországba (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.