Németh Krisztián és Böde Dániel góljával kezdődött az idény

Elkezdődött a labdarúgó NB I 2023/24-es idénye. Az első meccsen a frissen feljutott MTK hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Paks ellen. Mindkét oldalon Európa-bajnokságot megjárt támadó talált be, Németh Krisztián góljára Böde Dániel válaszolt. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is a lelátóról figyelte a meccset, bár aligha a rutinos csatárok reaktiválásának szándéka miatt.

Magyar Nemzet
2023. 07. 28. 21:53
PAPP Kristóf Kata Mihály
Labdarúgó NB I - MTK Budapest - Paksi FC Fotó: MTI/Lakatos Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTK és a Paks mérkőzésével kezdődött el az NB I 2023/24-es kiírása. A kék-fehérek tavaly a legtöbb lőtt góllal zárták az NB II-t, tapasztalt támadójuk, Németh Krisztián lett a másodosztály gólkirálya. A Paks Bognár György irányításával évek óta a hazai élvonal leggólképesebb csapatának számít mindkét kapunál, ennek ellenére az idénynyitó első félideje nem hozott gólt.

Németh Krisztián
Németh Krisztián lőtte az idény első gólját (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A második félidőben viszont hamar megtört a jég: Bobál Dávid nagyszerűen indította Németh Krisztiánt, aki állítgatás nélkül kapura lőtt. Ez meglepte a kimozduló Szappanos Pétert, aki csak belekapni tudott a lövésbe, a gólt nem tudta megakadályozni.

Bognár György változtatott, beküldte Böde Dánielt, s a Németh Krisztiánhoz hasonlóan 2016-os Eb-résztvevő támadó egy szöglet utáni kavarodás után kiegyenlített.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya aligha a két rutinos támadó miatt foglalt helyet a lelátón, bár összességében sok játékost figyelhetett, hiszen mindössze Thiam és a Paks góljánál bakizó Antonov (mindkettő MTK) volt légiós a pályára lépők közül.

A hajrában mindkét csapat előtt adódott még lehetőség, de újabb gól már nem született: döntetlennel indult a bajnokság.

NB I, 1. forduló

MTK–Paks 1-1 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2223 néző, jv.: Farkas.

Gólszerzők: Németh K. (49.), illetve Böde (65.) 

Borítókép: Kata Mihály (MTK) és Papp Kristóf (Paks) csatázik az NB I idénynyitóján (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.