Novak Djokovics elsírta magát, hirtelen ért véget a beszéde

Sokáig emlékezetes meccset hozott a wimbledoni tenisztorna döntője. Novak Djokovics majdnem ötórás csatában végül vereséget szenvedett Carlos Alcaraz ellen. A szerb játékos sportszerűen gratulált ellenfelének, bevallotta, hogy Alcaraz meglepte őt. Amikor viszont Djokovics a fiáról kezdett beszélni, elöntötték az érzelmek, és már nem tudott összeszedetten fogalmazni.

2023. 07. 17. 7:52
Novak Djokovics sír
London, 2023. július 16. A szerb Novak Djokovic a második helyezett trófeájával a kezében sír, miután kikapott spanyol Carlos Alcaraztól a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének döntõjében 2023. július 16-án. MTI/AP/Alberto Pezzali Fotó: MTI/AP/Alberto Pezzali
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics nagyon jól kezdte az idei wimbledoni döntőt, az első szettet simán megnyerte Carlos Alcaraz ellen, majd a másik játszmában is szettlabdája volt, de akkor hibázott. A spanyol fordított, s végül öt játszmában legyőzte Djokovicsot, aki a 2013-as döntő óta először kapott ki Wimbledon centerpályáján.

Novak Djokovics Carlos Alcaraz
Novak Djokovics gratulál Carlos Alcaraznak (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

– Azt gondoltam, hogy csak salakon és esetleg kemény pályán nehezíted meg a dolgomat, de arra nem számítottam, hogy füvön is – ismerte el az elveszített döntő után Djokovics. – Nyilvánvaló, hogy ettől az évtől ez már nem igaz. Lenyűgöző, ahogy alkalmazkodtál a borításhoz, nagy gratuláció jár neked és a stábodnak is.

Djokovics először vesztett idén meccset Grand Slam-tornán, miután korábban az Australian Open és a Roland Garros is az ő végső sikerével ért véget. A felvetésre, hogy büszke lehet az évére, annyit felelt: „Talán majd holnap az leszek.” 

– Sosem jó elveszíteni egy ilyen meccset, amelyen közel voltam a győzelemhez, de sok szoros döntőt nyertem már a múltban, például itt, a 2019-es finálét Roger Federer ellen, talán így igazságos – fogalmazott a szerb, aki ugyan nem tartozik a legnépszerűbb játékosok közé, de a beszédét sok nevetés és taps kísérte a lelátóról.

A legnagyobb tapsot talán akkor kapta Djokovics, amikor elakadt a szava, és elsírta magát.

– Jó látni, hogy fiam még mindig itt van, még mindig mosolyog... – mondta a szerb bajnok, mielőtt minden összeszedettsége elszállt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.