Szoboszlai rejtélyes tetoválása lázba hozta Liverpoolt, Gerrard számát adnák neki

Szoboszlai Dominik talán a jövőbe látott, amikor évekkel ezelőtt elkészítette a tetoválást, amely a bal alkarját díszíti. Ott ugyanis – állítólag – Steven Gerrard idézete áll, aki a Liverpool történetének egyik legnagyobb legendája. A klub szurkolói, miután felfedezték a tetoválást, már a sajtóhírek szerint 70 millió euróért szerződtetett Szoboszlai hátán képzelik el Gerrard korábbi híres mezszámát, amely a nyáron éppen felszabadult.

Magyar Nemzet
2023. 07. 02. 9:25
Szoboszlai Dominik
20230615 Budapest Magyarorszag Litvania EB selejtezo labdarugas Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A tehetség isteni áldás, de akarat és alázat nélkül mit sem ér” – olvasható karján az idézet, amelyet sokan Steven Gerrard nevéhez kötnek. Ennek most különös jelentősége van, hiszen Szoboszlai sajtóhírek szerint már alá is írta az öt évre szóló szerződését a Liverpool csapatával, amelynek történetesen Gerrard az egyik legnagyobb legendája, aki 710 meccsen 186 gólt szerzett a klub színeiben.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik tetoválásai a Liverpoolt is érintik.  Fotó: Andreas Gora

A sztori természetesen futótűzként terjed a Liverpool szurkolói oldalain, és a hozzászólások között sokan kétkedve fogadják, hogy az idézet forrása valóban Gerrard-e. Az eléggé általános megállapítás valójában bárki szájából elhangozhatott, a magyar idézetgyűjtő oldalak viszont Gerrard nevéhez kötik a motivációs üzenetet, sajnos forrásmegjelölés nélkül.

Rejtélyek övezik Szoboszlai tetoválását

Érdekesség, hogy korábban, amikor a Bundesliga hivatalos oldala öt érdekességet mutatott be Szoboszlairól, és külön pontban foglalkozott a szóban forgó tetoválással, említést sem tett arról, hogy a mondat forrása Gerrard lenne. Külföldön mintha nem kötnék olyan egyértelműen őhozzá az idézetet, mint az valamilyen okból idehaza megszokottá vált.

Más vélhető félreértések is vannak Szoboszlai tetoválása miatt. Épp a Bundesliga említett cikke nem Gerrardhoz, hanem Marco Roséhoz köti az idézetet. Mint ismert, Szoboszlai első edzője Rose volt a Salzburg felnőttcsapatánál, és kezdetben nem volt felhőtlen a viszonyuk, a magyar játékos később el is ismerte, hogy Rose döbbentette rá arra, hogy többet kell dolgoznia, ha el akarja érni a céljait. Az elmúlt idényben Rose Lipcsében is az edzője lett, és az irányítása alatt nyújtott olyan teljesítményt, amire a Liverpool is felfigyelt.

Kétségkívül ez a Rose-féle történet is szép keretezése Szoboszlai tetoválásának, de ezt is fenntartással kell kezelni. Szoboszlai tetoválása ugyanis már 2017 elején, az U17-es Eb selejtezőjében létezett, amikor a bombagólokat lövő fiú nevét elkezdte megismerni az ország. Szoboszlai akkor még csak rövid ideje volt a Salzburg utánpótlás-játékosa, az említett leckét pedig, amire elvileg a karjára varrt idézet emlékezteti, csak később kapta meg Rosétól, amikor az első kerethez került.

A Liverpool új nyolcasa? Az új Gerrard?

Az idézet hiteles forrása miatt kétkedő liverpooli szurkolók között persze sokan akadnak olyanok is, akik már Szoboszlai klub iránti elköteleződését látják a tetoválásban. Sőt többen felvetették azt is, hogy Szoboszlai lehetne a Liverpool új nyolcasa, azaz ő kaphatná meg a legendás mezszámot, ami 2004-től 2015-ig – valóban – Gerrard nevével forrt egybe.

A nyolcas épp felszabadult a Liverpoolnál, hiszen az elmúlt években Naby Keita viselte, aki nemrég a Werder Bremenhez igazolt. Szoboszlai korábbi mezszámai közül a 14-es Jordan Hendersoné, a 17-es Curtis Jonesé, a válogatottban viselt 10-es pedig az ugyancsak most igazolt Alexis Mac Allisteré a Liverpool keretében. A nyolcasnak viszont még nincs gazdája. Talán már nem sokáig.

Borítókép: Szoboszlai Dominik a Liverpool csapatában folytatja karrierjét (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.