Szoboszlai megfelelt az orvosin, aláírt és rangadón debütálhat a Liverpool színeiben

Hivatalosan is a Liverpool futballistája lett Szoboszlai Dominik, aki a sikeres orvosi vizsgálat után szombaton aláírta a 2028-ig szóló szerződését az angol sztárcsapattal egy hitelesnek tekinthető forrás szerint. A magyar válogatott csapatkapitánya tétmérkőzésen a Chelsea elleni idegenbeli Premier League-rangadón mutatkozhat be új klubjában.

Magyar Nemzet
2023. 07. 02. 7:28
SZOBOSZLAI Dominik
Budapest, 2023. június 20. Szoboszlai Dominik a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõ G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkõzésen a Puskás Arénában 2023. június 20-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken terjedt el a sajtóban a hír, hogy a Liverpool mindenben megegyezett átigazolásáról, és kifizeti a magyar játékos 70 millió eurós kivásárlási árát a Lipcse csapatának. Hivatalos bejelentés a Liverpool részéről azóta nem érkezett, de az ügyben első számú, hiteles forrásnak számító Fabrizio Romano közzétette, hogy Szoboszlai szombaton sikeresen átesett a szokásos orvosi vizsgálaton, és már alá is írta a szerződését, amely 2028-ig köti Jürgen Klopp csapatához.

A Liverpool vélhetően hamarosan hivatalosan is bemutatja Szoboszlait, aki a klub történetének harmadik legdrágább igazolása, korábban csak (84,65 millió euró) és Darwin Núnez (80 millió) került több pénzbe az együttes igazolásai közül. A lapunknak nyilatkozó korábbi Liverpool-játékos, Németh Krisztián szerint Szoboszlai meghatározó játékos lehet Liverpoolban.

Mikor mutatkozhat be Szoboszlai a Liverpool színeiben?

A Liverpool július 8-án kezdi meg a nyári felkészülést, majd az első edzőmérkőzései az eddig Lipcsében futballozó Szoboszlai számára komfortosnak tekinthető német csapatok ellen lesznek: július 19-én a Karlsruhe, július 24-én a Greuther Fürth lesz az ellenfél.

Július végén a Liverpool Szingapúrba utazik edzőtáborba, ahol egyelőre a Leicester City és a Bayern München elleni felkészülési meccset kötötte le. Az első hivatalos mérkőzés augusztus 11-én, a Premier League első fordulójában vár a csapatra, ekkor a Liverpool az egyik nagy rivális, az elmúlt idényben ugyancsak alulteljesítő Chelsea otthonába látogat. Szoboszlai tehát rangadón mutatkozhat be tétmeccsen a Liverpool színeiben.

Természetesen a hazai debütálás is fontos mérföldkő, a Liverpool egy héttel később a Bournemouth ellen játszik először az Anfield Roadon. Szoboszlainak arra sem kell túl sokat várnia, hogy Angliában is összecsapjon volt salzburgi csapattársával és jó barátjával, Erling Haalanddal, ugyanis a Manchester City elleni rangadót november 25-én rendezik idegenben.

Borítókép: Szoboszlai Dominik már alá is írt a Liverpool csapatához (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.